Avansert søk


Snart klart for Sommarles

Bli med på Noregs kulaste lesekampanje! Sommarles er ein digital lesekampanje for 1.-7. klasse, som varer frå 1.juni til 31. august, fortel Annette Elin Koch ved fylkesbiblioteket i Møre og Romsdal.

Les meir

Presentasjonar frå landskonferansen for fylkeskommunale eldreråd 2017

Møre og Romsdal fylkeseldreråd var arrangør for årets landskonferanse for fylkeskommunale eldreråd. Konferansen fant stad i Ålesund 22.-24.mai 2017.

Les meir

70 stader får besøk av bokbåten Epos

Bokbåten Epos legg no ut på tur i Møre og Romsdal. Stoppestadane sør for Ålesund får besøk i tida 23. september til 1. oktober, medan stoppestadane nord for Ålesund får besøk i tida 12. til 26. oktober. Totalt 70 stader får besøk av båten, som er fullasta med bøker, lydbøker og boksekkar. 

Les meir

Førjulspresang til biblioteka i Molde, Kristiansund og Ålesund

Biblioteka i Molde, Ålesund og Kristiansund har fått 400.000 i støtte frå Nasjonalbiblioteket for å skape meir byliv og arrangement i biblioteka.

Les meir

Mange deltakarar på kontaktmøte med frivillige organisasjonar

19.november arrangerte Møre og Romsdal fylkeskommune eit kontaktmøte med frivillige organisasjonar.  Om lag 60 deltakarar deltok. 

Les meir

Myroffer frå slutten av yngre steinalder funne på Valderøya

Under arkeologisk registrering i november, gjorde arkeologane Kristoffer Rantala og Arve Nytun  frå Møre og Romsdal fylkeskommune eit  på landsplan oppsiktsvekkande funn på Valderøy på Giske. 

Les meir

-Publikum kjem når du satsar på kultur

Dette var eit av bodskapa til innleiarane på Fylkeskulturkonferansen 2016. 

Les meir

Elevar får innblikk dronekrigen

I regi av Kultursekken (DKS) skal filmen «Drone» bli vist til elevane på fleire av dei vidaregåande skolane i fylket. I tillegg til å sjå filmen får elevane eit tett og sterkt møte med den tidligare dronepiloten Brandon Bryant og regissør Tonje Hessen Schei. 

Les meir

Stor interesse for Fylkeskulturkonferansen

Årets Fylkeskulturkonferanse blir arrangert 17. februar i Kristiansund. Til konferansen kjem over 150 deltakarar frå heile fylket. 

Les meir

Annette Koch tek over som fylkesbiblioteksjef

I dag tok Annette Elin Koch til som fylkesbiblioteksjef i Møre og Romsdal.

Les meir