Info om søking til Vg1 – studiespesialisering med toppidrett

Søkjarar må ha ønske om vg1 studiespesialisering med toppidrett som sitt 1. ønske for å blir vurdert som søkjar.

Inntakskravet til vg1 studiespesialisering med toppidrett er at søkjaren kan vise til idrettslege prestasjonar på regionalt, nasjonalt eller internasjonalt nivå.

Søknaden blir lagt fram til vurdering for aktuell idrettsorganisasjon på regionalt eller nasjonalt nivå, avhengig av korleis den aktuelle idretten er organisert.

Vurderinga blir gjennomført på evalueringsskjema som er fastsett av fylkesutdanningssjefen.

Vurderinga skal resultere i ein karakter for idrettsleg nivå. På grunnlag av denne karakteren vil fylkesutdanningssjefen gi tilleggspoeng for idrettsleg nivå.

Ved inntaket skal karakterpoeng frå grunnskolen telje 30 % og idrettspoeng telje 70%.

Søkjarar som ikkje fyller kravet til inntak på grunnlag av idrettslege prestasjonar blir vurdert som ukvaliserte til inntak på vg 1 studiespesialiering med toppidrett og vil få eit vedtak om at søknaden er avvist.

Søkjarar som blir tekne inn til eit toppidrettstilbod, har rett til inntak på dei neste trinna i opplæringsløpet, dersom dei fyller krava til inntak, jf. forskrift til opplæringslova § 6-28 og § 6-37.

Følg lenken til mer informasjon om toppidrett: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Utdanningsprogram/STUDIESPESIALISERING/Studiespesialisering-Toppidrett

Les meir

Velkommen til våre fransk venner

Sju franske elever kommer til Fagerlia vgs på utveksling den 23. mars og blir til 4. mai. Elevene skal følge engelskundervisningen på Vg1.
«Nous souhations la bienvenue aux lycéens du Lycée Perseigne, à Mamers, Pays de la Loire, qui passeront six semaines au Lycée Fagerlia, suivant un programme d’échange entre la Norvège et la France. Bienvenue à Romain Hériteau, Léonie Boulvert, Louise Bourdin, Bérénice Girard, Gabriel Laudier et Zoé Langlais ».

Les meir

Følg HELSESISTA på Snapchat

Tale Maria Krohn Engvik er helsesøster på videregående. Hun har laget en Snapkonto som har 11.000 følgere der hun legger ut litt om hvordan det er å være ung.

https://vartoslo.no/slik-klarte-en-kreativ-helsesoster-a-fa-ungdommer-til-a-snakke-om-stapikk-problemer-og-tunge-tanker/

Følg HELSESISTA på Snapchat!

Les meir

How to spot fake news

I disse “Fake news”-tidene - Norsk Bibliotekforening har oversatt IFLAs "How to spot fake news"-plakat til norsk. En kjempefin huskeliste til hvordan du kan oppdage falske nyheter og være kritisk til egen kildebruk

Les meir

Venezia - 2ST2

Billedhilsen fra Venezia. Lærere: Rune Olav Nilsen og Kathrine Hungnes. Dato: 12 mars  - 20. mars.

Les meir

Internasjonalisering Helsefagarbeider Vg2

Utplassering i København fra 05.03.17 til 25.03.17. Lærere: Merete Årvik og Siw Klokkersund.

Les meir

Musikalsatsing 2018

Neste års storproduksjon ble presentert 15.02.17 i skolens aula. Fagerlia vgs tilbyr full fordypning i alle tre disiplinene - musikk, dans og drama og det gir derfor unike muligheter til å jobbe tverrfaglig, noe som gjenspeiles i årets valg av musikal.

Neste års musikal blir: PLAY ALTER NATIVE - the musical av Finn Iunker

Play Alter Native handler om menneskenes maktkamp om knappe goder, om krigens logikk og hva som skjer når penger blir blandet inn konflikten.

Les meir

Erfaringsdeling - livets mange sider

Torsdag 19.01 hadde HA besøk av Nils Espen Lilleheim og kona Birgitt som fortalte sine historier. Nils Espen ble født i 1969 og ble rammet av hjerneslag i 2015. Takk for at dere ville dele deres erfaringer og kunnskap med ulike perspektiver.

Onsdag 15/2 hadde HA besøk av Marit Berset Sødergren. Marit fortalte om sin MS historie. Årlig rammes over 400 mennesker av Multippel sklerose (MS) som er en sykdom i nervesystemet. Informasjon om dette er viktig for våre elever som er fremtidens  helsearbeidere.

Tusen takk for besøket Nils Espen, Birgitt og Marit. Vi setter stor pris på at dere kom hit til oss.

Les meir

LilleStortinget 2017 - program 7 - 9. mars 2017

LilleStorting 2017 - 300 elever er klar til roller som regjering med støttefunksjoner, presidentskap, stortingsrepresentanter, redaktør, journalist, fotograf, kommunikasjonsrådgivere, vakter, aksjonister, sekretariat, osv.

Fortløpende nyheter på medieklassen sin hjemmeside:

Plenumsdebatter streames på:

Sunnmørsposten 07.03.17: Stortinget åpnet for andre gang på Fagerlia

Se opptak fra dagens Trontaledebatt på smp.no: http://www.smp.no/nyheter/2017/03/08/LilleStortinget-Trontaledebatt-14407757.ece?cx_front_click=baseline_test&cx_front_click_place=0&cx_front_click_articles=1

Klikk på programmet for stor størrelse!

Les meir

1ST2 i Finland

En liten billedehilsen fra kalde Finland hvor elevene holder varmen bl.a. ved å isbade (nesten hele 1ST2 inkl. lærerne Ragnhild og Anna). Andre aktiviteter de har vært med på så langt er ski, skøyter, akebrett, skimuseum, klargjøring av VM og sauna. Klassen har kjekke dager og gleder seg til fortsettelsen. (klikk på bildene for stor størrelse)

Les meir