Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Viktig informasjon i forbindelse med inntak til videregående opplæring skoleåret 2019/2020

I år blir det ikke sendt ut svarkort og purrekort etter 1. inntaket slik som tidligere. Dette betyr at søkerne vil få melding på sms og e-post ca. 5. juli når inntaket er klart med melding om å logge på vigo.no for å registrere svar innen fristen.

• Svarfrist for 1. inntaket er 12. juli.

De søkerne som ikke svarer på tilbud om skoleplass og-/eller ventelisteplass innen fristen 12. juli vil miste tilbud om plass og-/eller ventelisteplass.

Skolens lokale venteliste

All ordinær søking om skoleplass skjer gjennom Vigo.no innen 1. mars.

Dersom skolen har ledig kapasitet etter at ordinært inntak er ferdig kan vi åpne for inntak fra skolens lokale venteliste.

Klikk på lenken for å komme til skolens lokale venteliste

NB! Skjemaet skal KUN brukes til skolens lokale venteliste, og erstatter IKKE ordinær Vigo-søknad.

Vanligvis vil ikke skolene kunne ta inn fra lokal venteliste før tidligst 25. august.

Velkommen som ny elev ved Fagerlia vgs

På skolens hjemmeside, finner du en fane som heter ELEVPORTAL. Denne henviser til viktig informasjon for deg som elev ved videregående skole i Møre og Romsdal.

Nye elever til Vg2/3/4 må fylle ut svarskjema som de finner ved å følge denne lenken: http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Informasjon/Ny-elev.

Skjemaet må sendes/leveres til skolen så raskt som mulig.

Informasjon som gjelder alle nye elever ved Fagerlia vgs finner du under dokumenter: informasjon - ny elev. (publiseres i uke 31)

Skolen har egen venteliste: Klikk på lenken for å komme til skolens lokale venteliste

Oppmøtetider første skoledag etter sommerferien:

• kl. 08:30 - Vg3, Vg4 og påbyggingskurs
  • kl. 10:00 - Vg2
  • kl. 12:00 - Vg1 og tilrettelagt opplæring

Elevbevis på mobilen

Fagerlia vgs har innført digitale skolebevis for sine elever - følg trinna under:

1. Last ned

Gå til App Store eller Google Play og last ned appen "Pocket ID"

2. Logg inn

Logg inn i mobilappen med din private FEIDE-id

3. Bekreft bilde eller ta nytt

Bekreft eksisterende bilde fra det skoleadministrative systemet eller ta nytt bilde

4. Løsningen er klar til bruk!

Skal du ta eget bilde er det viktig at du følger disse trinna:

• Ansiktet skal være godt opplyst
  • Ikke ta bilde i sterkt motlys
  • Ikke dekk til ansikt
  • Ingen snapchatfilter eller lignende

Etter eleven har valgt bilde blir bildet låst. Etter dette kan kun skolen tilbakestille bildet.

Orienteringsmøte for elever og foresatte Vg1

Dato for skoleårets første orienteringsmøte for Vg1 er: torsdag 22. august 2019 kl. 18:00.

Sted: Skolens aula

Velkommen!

Skoleskyss

Elever må søke om skoleskyss etter å ha fått tildelt og godtatt endelig skoleplass. Søknaden må være inne før utgangen av juli for at skysskortet skal være hos skolen til skolestart. Det må sendes ny søknad for hvert skoleår, selv om det ikke har vært endring i bostedsadresse.

Elever søker på skoleskyss her: https://skoleskyss.mrfylke.no/.

Klikk på lenken for mer informasjon om skoleskyss: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Elevtjenester/Skyss

Svarskjema for skoleåret 2019 - 2020

Alle nye elever må fylle ut svarskjema ETTER at de har takket ja til tilbud om skoleplass. I svarskjemaet skal eleven oppgi informasjon som er viktig for at skolen skal kunne gi elevene et korrekt fagtilbud. Det er egne svarskjemaer for hvert programområde. Skjemaet kan sendes inn som brev, eller som e-post.

Svarskjemaet kan hentes fra skolens hjemmeside under: INFORMASJON > Ny elev.

• Svarfrist er 8. august 2019.
  • Svarskjemaet har kun til hensikt å gi informasjon som er nyttig for skolens planlegging.
  • Det er svært viktig at eleven tar i mot tilbudet om skoleplass i tillegg til å sende inn svarskjemaet.

Nye søkere fra andre skoler til ST Vg2 og Vg3 for skoleåret 2019 - 2020

Vi ønsker å registrere programfagønskene til alle som har søkt på et studiespesialiserende tilbud ved Fagerlia vgs så raskt som mulig.

Programfagtilbud for skoleåret 2019-2020 ligger under dokument på denne siden. Skjemaet må skrives ut - ferdig utfylt skjema sendes:

Fagerlia videregående skole

Gangstøvikvegen 27

6008 Ålesund

Eller til epost: fagerlia.vgs@mrfylke.no

TA KONTAKT MED SKOLEN OM DU HAR SPØRSMÅL!

(klikk på bildet for stor størrelse)

Programfagtilbud for skoleåret 2019-2020

Skolerute og planer

Følg lenken til skolerute for skoleåret 2019-2020. http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Informasjon/Skolerute-og-planer.

STT - uke 25: rydding av kantine, bibliotek, biblioteklaboratoriet og uteområde

Kontaktlærer: Pracy/Krohn/Rødland/Ødegaard

NB! Ikke glem at det må ryddes på bibliotek og biblioteklaboratoriet mot slutten av matpausen/etter matpausen, 1 elev må ta en runde dit opp hver dag i ryddeuka - TIRSDAGEN hadde det vært fint om dette kunne gjøres mot slutten av 5. time