Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Uke 47 - rydding av kantine, bibliotek, mediatek og uteområde

2KD har ansvar for rydding i uke 47. Kontaktlærere: Tone Britt Myrseth

NB! Ikke glem at det må ryddes på bibliotek og mediatek mot slutten av matpausen/etter matpausen, 1 elev må ta en runde dit opp hver dag i ryddeuka - TIRSDAGEN hadde det vært fint om dette kunne gjøres mot slutten av 5. timen.

Ryddeanansvar blokk C uke 47 og 48: 3MD/3MR. Kontaktlærere: Einar Didriksen / Anita Valderhaug

Elevundersøkelsen H2018 - 83 % pr. 16.11.18

Elever som ikke har svart har fått tilsendt påminningsbrev torsdag morgen.

En lenke med innlogging til elevundersøkelsen ble sendt på e-post til alle elever mandag 29.10.18 med post@conexus.no som avsender.

• Elevundersøkelsen er obligatorisk for alle elever på vg1, vg2 og vg3 i Møre og Romsdal. Dette er politisk bestemt av Utdanningsutvalget i fylket.

Fjorårets gjennomføring endte på 87,4 % - med hele 10 klasser som hadde 100 %. I år har skolen som mål å oppnå minst 90 % gjennomføring. Elevundersøkelsen gir viktige tilbakemeldinger på læringsarbeidet og skolemiljøet, og det er viktig for oss å ha valide resultater når vi vurderer dem. Tilbakemeldingene i elevundersøkelsen blir brukt i ulike skolestatistikker, i skolens styrende organer, i årsmeldinga og selvsagt i klasserommene der lærerne går gjennom resultatene sammen med elevene.

Hybelbuarar - neste samling 21.11.18

Vedlagt finn du aktivitetskalender med oversikt over aktivitetar for dokke som er hybelbuarar (markert med gult).

Fyll ut vedlagt påmeldingsskjema slik kan beregne nok mat og ta høgde for matallergiar, matintoleranse, vegetar el. l., men møt opp om du tilfeldigvis ikkje har hugsa å melde deg på.

Alle aktivitetar startar kl. 15:00 slik at det blir ein forlenging av skuledagen, og startar med servering.

Første onsdag kvar månad er det spelettermiddag på biblioteklaben frå kl. 15-17.

Godt Laget Julemarked

Onsdag 28. november i skolens aula. Tidspunkt: kl. 16:30 - 18:30.  Kom å kjøp julegaver som elever ved studiespesialisering tilrettelagt har laget.

Nå begynner bygginga av nybygget

Av denne grunn vil dessverre parkeringsplassen sør for blokk B bli tatt ut av bruk fra mandag 19. november.

«Kiss’n ride -sonen», rundkjøringa, sør for blokk B vil også bli avstengt, og alle som kjører elever til skolen vil derfor bli oppfordret til å bruke bussrotunden i Gangstøvikvegen når de skal slippe av passasjerer. Kontaktlærerne må informere elevene om dette.

Det vil også være et risikoutsatt krysningspunkt for fotgjengere vest for blokk B pga. anleggstrafikk. Entreprenøren vil forsøke å unngå tung trafikkbelastning ved skolestart og skoleslutt, men alle må være oppmerksomme på farene med fotgjengere og anleggstrafikk på samme sted.

Byggeplassen vil bli inngjerdet, og det vil bli montert en brakkerigg ved Borgundvegen. Vær forberedt på at graving, boring og byggearbeid kan medføre en del støy. Vi ber om forståelse for dette.

Ansatte og elever som har anledning til å benytte seg av offentlig transport, sykle eller gå, oppfordres til dette. Da blir det mer plass til ansatte og elever som ikke har andre reelle alternativ til transport enn å kjøre egen bil. Det blir ikke anledning til å parkere på skoleplassen av hensyn til trafikksikkerheten for gående og tilkomst i forbindelse med vareleveranser.

(Klikk på bildet for stor størrelse)

Utveksling fra Yssingeaux

Femten franske elever fra Yssingeaux i Auvergne-Rhône-Alpes​ har vært to uker på utveksling i Ålesund. De norske elevene var hos dem i september for å lære seg mer fransk, samt få innblikk i fransk mat og kultur. Nå har de franske fått innblikk i vår region, laget lokal mat, vært med på aktiviteter og lært litt om byens historie. Vennskap for livet er knyttet! Det var en tårevåt avskjed på Vigra da de reiste hjem på lørdag.

Bilder er publisert med tillatelse!

(Klikk på bildene for stor størrelse)

Stjerner i november

Konsert med 2. og 3. klasse musikk fra Fagerlia vgs. Sted: Volsdalen Kirke. Dato: 21. november kl. 19:00

Husk å søke om stipend

Søk innen 15. november hvis du vil ha støtte fra Lånekassen for høstsemesteret 2018. Her ser du hvor mye du kan få.

Alle elever får utstyrsstipend

Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring har rett til utstyrsstipend. Du får stipendet uansett hvor mye foreldrene dine tjener, men du må søke for å få det. Har du allerede fått stipend, behøver du ikke å søke på nytt.

Det er én felles søknad for stipend og lån, som du finner på www.lanekassen.no/soknader.

Kunst, design og arkitektur viser kunstprosjekt i uke 46

2KDA har laga til ei utstilling på Rådgiverkontoret ved Aulaen med modeller som de har laga i forbindelse med ei oppgave om å oppgradere to spesifikke uterom ved skolen. En kan se utstillinga gjennom glasset i døra, men i hospiteringsuka vil det være åpent inn til utstillinga med vakter i matpausa, for dei som ønsker å ta en nærere kikk.

3KDA vil også jobbe med et litt synlig prosjekt i uke 46, da de jobber med kubistiske uttrykk på vindua til Aulaen.

Heldagsprøveplan 2019

Heldagsprøveplan er publisert på skolens hjemmeside under skolerute og planer.