Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Studieorienteringsdag 24. januar

Studieorienteringsdagen regnes som obligatorisk undervisning. Det blir ført fravær i løpet av dagen.

Se vedlagt program!

Foreldremøte 31. januar kl. 17:30

• Gjelder elever og foresatte i klassene: 1ST2, 1ST3, 1ST4, 1ST5, 1KD1 og 2ST1. Felles orienteringsmøte og møte med programfaglærere.
  • Gjelder HO Vg1. Orienteringsmøte om Vg2.

Følg lenke til invitasjoner: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Informasjon/Foresatte

Utdanningsmesse i Fagerlihallen 28. og 29. januar

Se vedlagt besøksplan for Utdanningsmessa.

Ut over disse tidene må elevene gjerne besøke messa begge dager i fritimer, kontakttimer og kroppsøvingstimer dersom annet ikke er avtalt med lærer.
Messa er åpen mandag kl. 10 - 14 og tirsdag kl. 09 - 13.

All nødvendig informasjon om messa - forberedelsesopplegg, utstillerliste, hallkart, foredragsprogram/-presentasjoner m.m. – finner dere på messearrangørens hjemmeside: http://www.tautdanning.no/besokende/alesund/  og også under dokumenter på høyre side.

Billettsystemet
For å unngå trengsel og kø i inngangen bør elevene laste ned sine gratisbilletter før messa:

1. Gå inn på arrangørens nettside: www.tautdanning.no.
  2. Finn den oransje knappen  «Hent gratisbillett til din messe» øverst til høyre på nettsiden.
  3. Trykk på knappen og følg instruksene.

NB! Kvitteringen skal komme umiddelbart etter registrering. Om dere ikke mottar bekreftelse på e-post rett etter at dere har registrert dere, må dere gjøre det igjen. Dobbeltsjekk at e-postadressen er riktig skrevet. Elevene vil også motta billetten på mobil, men dette skjer kun rett før messen starter.

Fagdag tysk2 fredag 18.01

Den ene tysk2-gruppa på vg2 hadde fagdag med tema mat 18.01. Først så de filmen "Bella Martha", hvor mye av handlingen er lagt til en restaurant, så laget elevene egen mat. Ulike retter stod på menyen: Apfelstrudel, Dampfnudel, Butterkuchen, Marmorkuchen, Hamburger mit Kartoffeln und Waffelen

2ST4 - uke 4: rydding av kantine, bibliotek, mediatek og uteområde

Kontaktlærere: Kathrine Bøe Hungnes

NB! Ikke glem at det må ryddes på bibliotek og mediatek mot slutten av matpausen/etter matpausen, 1 elev må ta en runde dit opp hver dag i ryddeuka - TIRSDAGEN hadde det vært fint om dette kunne gjøres mot slutten av 5. timen.

Ryddeansvar blokk C uke 4: 3MD/3MR. Einar Didriksen og Anita Valderhaug

NM i engelsk -skoleresultat

Vi gratulerer Lisa Svinø fra 2ST2 med seieren i den lokale runden i NM i engelsk:) Hun går nå videre til den nasjonale runden som arrangeres på Jessheim videregående den 13. februar. Skolejuryen her på Fagerlia, som har bestått av Hilde Roald, Ellen Grytten og Ingunn Brevik, er svært imponert over det språklige nivået og kreativiteten i alle tekstene til de som deltok og skrev om temaet Choices.

Den kulturelle skolesekken "Maher midt i dalen"

Onsdag 16. og torsdag 17. januar kom DKS på besøk med filmen og foredraget «Maher midt i dalen».

Se lenke for informasjon om besøket: http://www.kultursekken.no/produksjon/1161871

Sted: Skolens aula

Bergen internasjonale filmfestival - om dokumentaren: https://www.biff.no/filmerforeksport/article1330049.ece

"Den syriske meldølingen

I 2012 flyktet Maher og familien hans fra krigen i Syria, og i 2014 ble han bosatt i Meldal kommune i Sør-Trøndelag. Tjueåringen er sosial, energisk og ambisiøs, og har gjort sitt ypperste for å bli en del av lokalmiljøet i den lille bygda Løkken Verk. Han har fått jobb på Prix og begynt å spille trompet i korpset, og gleder seg til å spille i 17. mai-toget.

Men Maher har også en drøm om noe mer enn bare å passe inn i det norske samfunnet, for helt siden han var liten har han villet bli pilot. Hans første og viktigste steg mot målet er å begynne på videregående skole, men kravene er høye. Maher må nemlig bestå prøver i fem fag på norsk. Hvis han stryker er drømmen knust, for han får bare ett forsøk. Alt blir vanskeligere når Mahers mentale helse begynner å bli dårligere. MAHER MIDT I DALEN skildrer hans og lokalsamfunnets kamp for å nå målet om å returnere til hjemlandet som flykaptein – for hvis Maher skal ha noe håp om å lykkes, trenger han hjelp fra meldølingene"

Heldagsprøveplan 2019

Heldagsprøveplan er publisert på skolens hjemmeside under skolerute og planer.

Hybelbuarsamling onsdag 24. januar AVLYST

Vedlagt finn du aktivitetskalender for våren 2019 med oversikt over aktivitetar for dokke som er hybelbuarar (markert med gult).

Fyll ut vedlagt påmeldingsskjema slik kan beregne nok mat og ta høgde for matallergiar, matintoleranse, vegetar eller lignende.

Alle aktivitetar startar kl. 15:00 slik at det blir ein forlenging av skuledagen, og startar med matservering.

Første onsdag kvar månad er det spelettermiddag på biblioteklaben frå kl. 15-17.

Åpen kveld 12. februar kl. 18:00 - 20:00

Informasjon til foresatte og 10.klassinger som ennå ikke har bestemt seg for videregående skole og programområde.