Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Søk > Avansert

Avansert søk


Start sommaren med elbilopplevingar i Møre og Romsdal

Åndalsnes er eit knutepunktet på Nordvestlandet, og den perfekte feriestaden for elbilentusiastar. Her får ein testa yttergrensene for teknologien, og verkeleg nyte det ypperste av vestlandsnaturen. Rauma er kommunen for naturglade menneske, og det gir ein særskilt spiss på opplevinga å kunne kjøre opp Trollstigen utan å bli forstyrra av motordur. Vidare sørover gjennom Norddal og Stranda kan ein oppleve både nasjonalparkar og verdsarvområde, utan å legge igjen forureinande spor.

Les meir

Møte i Samferdselsutvalet onsdag 5. mars

Orientering om trygt heim for ein 50-lapp, tiltaksplaner for fylkesvegtunnelar - Brannsikring m.m., funksjonsinndeling av fylkesvegnettet i Møre og Romsdal, og E39 Møreaksen, er mellom sakene som utvalet skal behandle.

Les meir

Kollektivtilbodet får nytt namn

FRAM er det nye namnet på kollektivtilbodet i Møre og Romsdal. Utviklinga av nytt namn er eit ledd i arbeidet med å samle buss-, båt- og ferjetrafikk under ein merkevare kor målet er å gjere det enklare for folk å reise kollektivt.

Les meir

Ny app viser om samband er i rute

Møre og Romsdal fylkeskommune og Statens vegvesen lanserar ein ny mobilapp som viser ferje- og hurtigbåtavgangar i heile fylket. Med appen MR ferjerute kan reisande finne sanntidsinformasjon om rutetider og halde seg oppdatert på eventuelle avvik i trafikken.

Les meir

Kollektivreisande har rettigheiter

Møre og Romsdal fylkeskommune stiller klare krav til alle operatørar i nettokontraktar om handtering av forseinkingar, venting ved korrespondansar og plassgaranti. I tilfelle kor mellom anna Timeekspressen er forseinka, betalar Møre og Romsdal fylkeskommune ferjeselskapet for å vente på bussen.

Les meir

Signerte kontrakt med Nettbuss

Nettbuss Midt-Norge AS vant kontrakten om å få levere busstenester i Molde og Gjemnes. I dag signerte dei kontrakt med Møre og Romsdal fylkeskommune.

Les meir

Ber om innspel på Widerøe sine anbodsruter

Møre og Romsdal fylkeskommune har sendt høyringsbrev til kommunar, næringsforening og lufthamnforum på søre Sunnmøre for å få synspunkt og innspel til Widerøe sitt ruteprogram for anbodsruter i Norge.

Les meir

Staten vil ikkje dekkje kostnadar knytt til raset i Todalen

I samband med raset i Todalen 31.juli 2013 søkte Møre og Romsdal fylkeskommune om eit statleg bidrag.  Avslaget frå Staten er skuffande  seier assisterande samferdselssjef Magne Vinje.

Les meir

Fem busselskap konkurrerer om busskontrakt i Molde og Gjemnes

Møre og Romsdal fylkeskommune har motteke tilbod frå fem busselskap som ønskjer å levere busstenester i Molde og Gjemnes.

Les meir

Boreal Transport Nord AS får tilbod om drift av fire hurtigbåtruter

Møre og Romsdal fylkeskommune har gjort tildeling av ny bruttokontrakt for drift av hurtigbåtar i Møre og Romsdal frå 01.01.2017 med Boreal Transport Nord AS. Fartøya skal segle under merkevara FRAM som omfattar kollektivtilbodet i fylket.

Les meir