Søk > Avansert

Avansert søk

Hellesylt kåra til Utviklingsbygda 2009

Bygda Hellesylt i Stranda kommune er kåra til den mest aktive og nyskapande bygda i Møre og Romsdal. Dei får prisen Utviklingsbygda 2009, som delast ut for fyrste gong.

Pris til Møre og Romsdal fylke

Møre og Romsdal fylke er tildelt Entreprenørskapsprisen 2009. Det er kommunanes interesseorganisasjon KS og organisasjonen Ungt Entreprenørskap som deler ut denne heidersprisen, som går til ein kommune- eller fylkeskommune som over tid har utmerka seg med fokus på entreprenørskap i utdanninga.

hoppid.no-kontor nr. 24 opna

Det 24. hoppid.no-kontoret vart sist torsdag opna i Aure kommune. - Dette er ein stor milepæl for oss i hoppid.no, med denne opninga har alle kommunane på Nordmøre eit hoppid.no-tilbod, seier prosjektleiar May-Britt Roald.

Nasjonal Nettverkssamling og Landskonferanse "Inn på tunet 2009"

Møre og Romsdal fylke inviterer til Nettverkssamling og Landskonferanse for "Inn på tunet i 2009". Nettverkssamlinga for alle fylkeskontaktane i "Inn på tunet" området blir 2. juni og Landskonferansen blir arrangert 3. og 4. juni 2009 på Rica Parken hotel i Ålesund.

”Skal /skal ikkje kurs” på hotel Union i Geiranger

Torsdag 11. juni arrangerer dei lokale hoppid.no-kontora på Stranda og i Norddal/Stordal avklaringskurset "Skal/skal ikkje" på hotel Union i Geiranger.

Vil du realisere vekstplanar!

Innovasjon Norge Møre og Romsdal jaktar på unge, spenstige bedrifter til å konkurrere om NYVEKST-midlar.

Knoppskyting skaper vekst

- Knoppskyting utifrå næringsklyngene er den mest nærliggande arenaen for vekst, hevdar Jørund Alme i Sparebanken Møre. Det inneber at ein brukar kunnskapen i klyngene på andre område.

Ungdomsbedrift på timeplanen

- Elevar som har vore gjennom metoden med ungdomsbedrift, startar lettare for seg sjølv seinare. Kanskje er heile Norge som nasjon tent med å få metoden inn i skulen så tidleg som råd, hevdar Cine Finstad Austnes.

Ålesund – elev med på vinnerlaget i internasjonal innovasjonskonkurranse

Norske elever med i fire av fem finaleteam. Britt Eli Lervåg Gjersvold fra Ålesund Vgs. var del av vinnerteamet på den internasjonale innovasjonscampen i Brussel. Lagene hadde kun 24 timer på seg til å løse et bedriftsproblem fastsatt av NOKIA. "Team 11" med norske Britt Eli på laget stakk av med seieren.

Kva er næringslivets oppfatning av kommunen som nærings-, service- og bustadsutviklar?

Dette er kjernen i spørjeundersøkinga som nær 600 bedrifter i Møre og Romsdal har svart på. Prosjektet vart nyleg gjennomført av studentar ved studiet Innovasjon og Entreprenørskap ved Høgskolen i Ålesund og Øyvind Herse i Herse Consulting i samarbeid med Møre og Romsdal fylke.