Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Søk > Avansert

Avansert søk


Kulturtorget - påmeldingsfristen er i dag

Fredag 9.januar er frist for påmelding til Kulturtorget 2015.

Klikk her for å komme til påmeldingsskjema og meir informasjon.

Les meir

Vil gå inn med 1 million i Nordic Light

Måndag 25. januar skal fylkesutvalet avgjere om fylkeskommune skal støtte fotofestivalen Nordic Light. I  innstillinga som fylkesutvalet skal behandle,  er det foreslått at fylkeskommunen skal utvide aksjekapitalen med totalt 1 million kroner.

Les meir

Kulturelle opplevingar gjennom 20 år

Frå onsdag 27. januar til og med fredag 29.januar, blir Kulturtorget 2016 arrangert i Molde. –Her skal profesjonelle formidlarar og utøvarar presentere kunstopplevingar innan film, scenekunst, musikk, visuell kunst, litteratur og kulturarv. Alt er tilpassa barn og unge frå 1.trinn til vidaregåande, seier Hanne Brakstad, rådgivar i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Les meir

Kulturen si rolle i utvikling av attraktive samfunn

Dette er eit av to tema under årets fylkeskulturkonferanse i Kristiansund. Det andre temaet er publikumsutvikling. Konferansen finn stad i Caroline kino- og konferansesenter onsdag 17. februar.

Les meir

Klart for ny tur med Epos

Bokbåten Epos legg snart ut på tur nr 101 i Møre og Romsdal. –Bokbåten er eit unik tilbod som bringer bøker og kulturopplevingar til store og små, og som vi er stolt over å kunne tilby til svært mange i fylket vår, seier fylkeskultursjef Heidi-Iren Wedlog Olsen. 

Les meir

2, 2 millionar til helsefremmande lokalsamfunn

Møre og Romsdal fylkeskommune er med  i eit nasjonalt utviklingsprosjekt om nærmiljø og lokalsamfunn som fremmar folkehelse. Sist veke møttes prosjektgruppa for første gong. 

Les meir

Ny avtale mellom fylkeskommunen og Møre og Romsdal idrettskrets

Ein ny samarbeidsavtale om folkehelsearbeid vart sist veke underskrive mellom fylkeskommunen og Møre og Romsdal idrettskrets (MRIK). Formålet med avtalen er å bidra til eit folkehelsearbeid som fremjar befolkninga si helse, trivsel, sosiale og miljømessige forhold, samt bidra til utjamning av sosiale helseforskjellar og beskytte befolkninga mot faktorar som kan ha negativ innverknad på helsa.

Les meir

Kristninga av Romsdal - resultat frå undersøkingane i 2011

 

Våren 2011 ble det gjennomført utgravninger på Villa (Vestnes), Nes og Horgheim (Rauma) i regi av Senter for Middelalderstudier ved Universitetet i Bergen. Klikk her for å lese meir om kva dei fann i Rauma kommune.

Les meir