Søk > Avansert

Avansert søk

Knoppjakten er over

Delprosjektet Knoppskyting går nå over i en ny fase, rekrutteringsfasen og knoppjakten er nå over. Etter gjennomgang av 20 prosjekter, sitter vi nå igjen med 7 – 8 knopper som skal utvikles videre, og der det skal underskrives avtale med bedriftene.

Avklaringskurset ”Skal – skal ikkje” i Ørsta/Volda

hoppid.no arrangerer avklaringskurset "-Skal - skal ikkje" i Ørsta/Volda 9. oktober.

Har du lyst til å starte eiga bedrift? Bli med på avklaringskurs.

Trur på miljø, kultur og innvandrarar

Entreprenørskap må vere meir enn reproduksjon av maskulin industri. Vi treng fleire etablerarar innan miljø, kultur og etnisk entreprenørskap. Det meiner Olaug Haugen, rådmann i Tingvoll og medlem i styringsgruppa til hoppid.no

Vil ha kompetente gründerar

Det er blant dei med høgare utdanning vi finn gründarene som vil prege kunnskapssamfunnet, meiner Steinar Nistad, medlem i styringsgruppa for hoppid.no.

Studentbedrift hjelper andre å starte bedrift

Sarah Isabella Bjørge har starta studentbedrifta Noesis, der ho vil assistere bedrifter i startfasen.

- Entreprenørskap vil seie å bygge noko. Vi bygger noko når vi startar studentbedrift, seier Sarah entusiastisk.

Aktive bygdemobiliseringsprosjekt

Tilsaman tolv bygder har til no fått støtte til bygdemobiliseringsprosjekt gjennom hoppid.no. Reiseliv, næringsutvikling, entreprenørskap og trivsel er tiltak som går igjen i mange av prosjekta.

Pilotprosjekt på knoppskyting

Gjennom eit toårig pilotprosjekt skal hoppid.no satse på knoppskyting frå eksisterande næringsliv. Prosjektet skal gjennomførast av ein ekstern operatør under leiing og styring i frå hoppid.no og Innovasjon Norge.

- Ingen leik – ingen læring

Det er mottoet til Heidi Leren, gründer i LERENdesign as på Åndalsnes og medlem i styringsgruppa til hoppid.no. Ho meiner gode gründerar er realistiske, stortenkjande, arbeidsame og leikande - på ein gong.

Første gründercamp på byungdomsskole

Som første byungdomsskole i fylket arrangerte Nordlandet ungdomsskole (NUS) i Kristiansund gründercamp 22. – 25. oktober. Alle elevene på 10. årstrinn deltok. 15 ulike problemstillinger ble belyst fra flere vinkler med strålende resultat.

Optimistiske bygder samlast på Sæbø

Komande fredag samlast ni aktive bygdemobiliseringsprosjekt på Sæbø i Hjørundfjorden, på programmet står erfaringsutveksling og fagleg påfyll.