Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Nyheiter > - Et stort skritt nærmere ferjefri E39

Kontaktpersonar

Olav Bratland Olav Bratland
Fylkesordførar
71 25 87 01
Send e-post

- Et stort skritt nærmere ferjefri E39

Regionvegsjef i Statens vegvesen Olav Ellevset slutter som vegsjef for å konsentrere seg om prosjektet "Ferjefri E39": - Dette er et viktig gjennombrudd i Vestlandsrådets langsiktige arbeid med en ferjefri kyststamveg på Vestlandet, sier fylkesordfører Olav Bratland.

- Man er er et stort og viktig skritt nærmere ferjefri E39 på Vestlandet når Olav Ellevset med sin erfaring og kunnskap skal bruke all sin tid på dette prosjektet, sier Fylkesordfører Olav Bratland.

- At Olav Ellevset med sin erfaring og kunnskap skal bruke all sin tid på dette prosjektet er et stort og viktig skritt nærmere ferjefri E39 på Vestlandet, sier fylkesordfører Bratland, som mener dette er et viktig gjennombrudd i Vestlandsrådets langsiktige arbeid med en ferjefri kyststamveg på Vestlandet.

- Ved at Ellevset tar dette ansvaret vil vi får et sterkt fokus på denne samfunnsutfordringen, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen i en pressemelding.

Ny offensiv
Vestlandsrådet lanserte ny offensiv for ferjefri E 39 på Mortavika ferjekai i oktober i år: - Dette er en ny offensiv fra et samlet Vestland. Analyser viser at en ferjefri kyststamveg i aller høyeste grad er realiserbar. Nå må regjeringa investere i infrastruktur, sa leder av Vestlandsrådet Olav Bratland under lanseringen. 

Utfordringer
Vestlandsrådet vedtok i februar en ny plattform av prioriterte politiske utfordringer som rådet skal arbeidet videre med. Plattformen bygger på en ny samarbeidsavtale mellom de fire fylkeskommunene Møre og Romsdal, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Plattform og avtale er forankret i de respektive fylkesting.

- Vi har fått ny giv og tro på at et samarbeid vil styrke og gi en mer tydelig stemme fra Vestlandet, i både nasjonal og internasjonal politikk, forklarer Bratland.