Nyheiter

Åtvarar mot ulovleg bruk av metalldetektor

- Det kan sjå ut som at stadig fleire brukar metalldetektorar til skattejakt i naturen, og dei siste to åra har vi opplevd at det har blitt grove i område med freda kulturminne. Det er viktig at folk kjenner til at dette er ulovleg og straffbart, seier Arve Nytun, arkeolog i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Lærlingar førebur seg til første møtet med arbeidslivet

Kva rettar og plikter har ein lærling? Kva skal lærlingane gjere dersom dei ikkje får god nok opplæring eller møter andre utfordringar? No blir hundrevis av lærlingar samla på Nordmøre, Sunnmøre og i Romsdal for å få meir informasjon om kva som ventar dei i læretida.

Møte i fylkesutvalet 24. og 25. september

Det to dagar lange møte i fylkesutvalet har no starta opp. Møtet startar med to orienteringar, før det vert behandling av saker etter saklista.

Blir barnet ditt mobba?

Slik skal det ikkje vere! Alle barn og unge har rett til å ha det trygt og godt i barnehagen og på skolen. No har Møre og Romsdal har fått sitt eige mobbeombod som kan hjelpe og støtte deg og barnet ditt.

Korleis får vi rett kompetanse til helse- og omsorgssektoren i Møre og Romsdal?

Samla krefter står bak konferanse om framtidas kompetansebehov den 5. oktober.

Fjord1 ASA får kontrakt for ferjesamband i Romsdal

Møre og Romsdal fylkeskommune har tildelt kontrakten for ferjesambanda Sølsnes-Åfarnes, Molde-Sekken, Solholmen-Mordalsvågen og Aukra-Hollingsholm til Fjord1 ASA.

Kjenner du nokon du vil heidre og fremme som kandidat til Fylkeskulturprisen for 2018?

Prisen kan gå til ein person eller gruppe som har gjort ein stor innsats for kulturlivet i Møre og Romsdal.

Natalie Sandtorv og Møremusikarane presenterer LARM og lyden av Møre og Romsdal

Med ein miks av electronica, progrock, jazz og folkemusikk, byr LARM på musikalsk nyskaping i Molde, Ålesund og Volda.

Hugs å søke tilskot for verna fartøy innan 15. oktober

Møre og Romsdal fylkeskommune og Riksantikvaren gir i år ut tilskot til vedlikehald av listeførte fartøy i fylket, gjennom ordninga Samarbeidsrådet for Vest og Sørlandet (SAVOS). Søknadfristen for i år er 15. oktober.

Vil ha fleire jenter i elektrofag

Jentene vel ikkje vekk dei tekniske faga, dei vurderer dei ikkje i det heile tatt. Med prosjektet ‘Jenter i Elektro’ skal fleire jenter få auga opp for elektrofag i vidaregåande skole.