Fagerlia VGS > Utdanningsprogram > STUDIESPESIALISERING > Studiespesialisering Toppidrett

Studiespesialisering Toppidrett

Utviklingen innen all toppidrett viser at stadig mer tid må benyttes til trening, konkurranser og hvile for å kunne hevde seg. Fagerlia videregående skole har derfor sammen med samarbeidspartnere innen idretten utviklet et tilbud der videregående skolegang og satsing mot toppidrett kan kombineres.

Elevene tas inn fra Vg 1 og en er sikret plass for hele det fireårige utdanningsløpet. Fotball er den desidert største idretten, men det er et ønske både fra skolen og idretten at flere elever fra andre idretter blir søkere. Forutsetningen er at de kan dokumentere et forsvarlig og seriøst treningsopplegg med nasjonal, regional eller lokal trener.

Det er viktig å være klar over at en i denne klassen har de samme fagene som andre elever som tar studiespesialiserende utdanning. Forskjellen ligger i at elever i idrettsklassen tar sin utdanning over fire år med et gjennomsnittlig uketimetall på 22,5 timer. Den frigjorte tiden er tenkt brukt til trening i regi av idrettslagene.

Ved inntaket legges det i all hovedsak vekt på elevens idrettslige nivå og prioriteringer fra særkretser vil bli tillagt vesentlig vekt.

Fullført løp gir studiekompetanse og vitnemål fra utdanningsprogram for studiespesialisering med programområdene språk, samfunnsfag og økonomi eller realfag.

Elevene skal søke via VIGO, men sender "Eigenerklæringsskjema for inntak til Vg1 ST med toppidrett 2017-2018"  direkte til Fagerlia videregående skole.

Ivar Karsten Lerstad Ivar Karsten Lerstad
Avdelingsleder Realfag