Fagerlia VGS > Utdanningsprogram > STUDIESPESIALISERING > Studiespesialisering Forsker

Studiespesialisering Forsker

Tilbudet er for elever som ønsker å satse litt ekstra og delta i opplæring utenfor skolen. Elevene får styrket undervisning i teoretisk matematikk (1T) og starter med programfaget teknologi og forkningslære eller samfunnsøkonomi på Vg1. Elevene velger deretter fordypning innenfor realfag eller samfunnsfag, økonomi og språkfag og har 33 undervisningstimer pr. uke på Vg1 og inntil 34 t pr. uke på Vg2 og Vg3. Gjennom et nært samarbeid med NTNU i Ålesund, Rolls-Royce, Sparebanken Møre, kunnskaps- og kompetansesentre samt andre bedrifter i området, får elevene mulighet til å utvikle en bred og solid faglig kompetanse og får også førstehåndskunnskap om næringslivet i regionen.

Mye av undervisningen og utforskingen på fagdager vil foregå utenfor skolen der samarbeidspartnere og ekskursjoner er sentrale.

Studietilbudet gir svært godt grunnlag for videre studium ved høyskoler og universitet innen realfag, helsefag eller markedsførings- og økonomifag.

Alt etter hvilket programområde og hvilke programfag du velger, kan du oppnå generell eller spesiell studiekompetanse.

Fellesfag Vg1:

• 6 t matematikk 1T (teoretisk matematikk)
  • 4 t norsk
  • 2 t kroppsøving
  • 4 t fremmedspråk
  • 5 t engelsk
  • 5 t naturfag
  • 2 t geografi
  • 3 t samfunnsfag

Programfag:

• 2 t teknologi og forskningslære eller samfunnsøkonomi.

Totalt 33 uketimer inklusiv 1 time ekstra i 1T-matematikk og 2 av 5 uketimer av et programfag. De siste 3 uketimene av dette programfaget leses i Vg2.

I det andre og tredje året fortsetter du fagfordypningen innenfor ett av programområdene realfag eller språk - samfunnsfag - økonomi.

På Vg2 og Vg3 har du 15 uketimer fellesfag og minimum 15 timer programfag begge årene. Du må ha fordypning i minimum to programfag fra eget programområde, til sammen 20 uketimer over to år.

Ivar Karsten Lerstad Ivar Karsten Lerstad
Avdelingsleder Realfag