Fagerlia VGS > Tjenester > Bibliotek > Lånerutiner

Lånerutiner

Nasjonalt lånekort

Fagerlia videregående skoles bibliotek bruker det nasjonale lånekortet. Nye elever får lånekortet når de begynner på skolen. De som har dette kortet fra før, registrerer dette hos biblioteklederen. Første kort er gratis. Mistes kortet, koster det kr. 50,- for et nytt. Kortet beholdes når elevene slutter på skolen.Kortet kan også brukes ved andre videregående skoler og andre bibliotek i landet.

LÅNERUTINER

Vanlig boklån

• Alle bøker. ludbøker og dvd-er må registreres før de tas ut fra biblioteket.
  • Lånet registreres enten via selvbetjent utlån på gangen eller på biblioteklederens kontor. Dersom systemet er ute, brukes lappene som ligger ved det selvbetjente utlånet. Lappene legges i kassen for innleverte bøker.
  • Lånetiden er 28 dager. Lånet kan fornyes inntil 3 ganger dersom ingen står på venteliste. Dette gjøres enten via Mappa mi eller hos biblioteklederen.
  • Bøker som er merket "Ikke til hjemlån" eller "Ikke til utlån" kan bare brukes på biblioteket.
  • Låneren er ansvarlig for det de låner. Tapt eller ødelagt bok må erstattes.

Tilbakelevering

• Du kan putte bøkene i innleveringskassa som står ved selvbetjent utlån, eller gi dem direkte til biblioteklederen.

Reservering

• Du kan reservere bøker dersom de er utlånt. Det gjøres via Mappa mi eller via bibliotekleder.
  • Du får beskjed når boka er kommet inn, enten via sms eller beskjed via kontaktlærer.

Purring og erstatning

• Leveres ikke boka tilbake til rett tid, blir det sendt purring. Dette er ikke en regning, kun en påminnelse.
  • Leveres ikke boka tilbake, eller er ødelagt, må den erstattes. Det blir da sendt regning via fylket, ev helt til inkasso.

LÆREBOKUTLÅN.

• Elevene får låne lærebøkene de trenger når de begynner på skolen.
  • Elevene er ansvarlig for alle bøker lånt i sitt navn. Skriv derfor navnet i stempelet framme i bøkene for å forhindre bytting av bøker.
  • Lærebøkene er skolens eiendom og skal leveres til avtalt tid og i god stand.
  • Elevene skal ikke skrive, streke under eller bruke tusj i bøkene.
  • Dersom bøker blir ødelagt eller forsvinner, må eleven som lånte bøkene erstatte dem. Fylket sender regning, ev helt til inkasso.