Historikk

Fagerlia videregående skole ble etablert i 1864 under navnet "Aalesund Lærd- og Realskole". I 1869 ble ny skolelov innført i Norge og nå ble navnet gymnasium innført og skolen fikk navnet Aalesund Gymnas. Deretter endret skolen navn til Latinskolen, før den i 1935 fikk navnet Ålesund Høyere Almennskole. I 1973 ble ny skolebygning tatti bruk i Fagerlia og det nye navnet ble Fagerlia videregående skole, allmennfaglig studieretning.

I 1935 ble også Ålesund Kommunale Husmorskole etablert. I 1934 ble navnet endret til Ålesund fagskole for husstell. i 1977 ble det igjen navnendring, denne gang til Fagerlia videregående skole studieretning HH, HF og estetiske fag. Nytt skolebygg ble tatt i bruk i 1979 og i 1992/93 tilbyr skolen også linje for musikk og dans. I forbindelse med reform 94, ble programområdet musikk, dans og drama etablert.

I 2001 ble de to skolene i Fagerlia slått sammen under navnet Fagerlia videregående skole I dag fremstår skolen under samme navn og er en stor videregående skole som tilbyr programområdene studiespesialiserende, studiespesialiserende med toppidrett; - internasjonal og -forsker, musikk, dans, drama, kunst, design og arkitektur og helse og oppvekstfag.

For skoleåret 2018- 2019 har skolen 890 elever og 140 ansatte - hvorav 112 er pedagogisk personale.

Fagerlia vgs

Skolens historie - detaljert