Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter > Salsakongen Jazzy Ruiz til Fagerlia vgs

Kontaktpersonar

Lars Langås
Lektor m/tilleggsutd
71 28 15 66
Send e-post

Salsakongen Jazzy Ruiz til Fagerlia vgs

Jazzy startet sin dansekarriere i en alder av 5 år ved danseskolen til foreldrene, hvor han fikk en generell utdannelse i jazz, moderne, ballett, breakdance, hip-hop, latinjazz, flamenco og andre latinske danser som salsa, cha-cha-cha, mambo, afro-cubansk og show dance. Inspirert av familiens artistiske arv fortsatte han sin dansetrening og begynte å undervise i en alder av 15 år på familiens danseskole. Han underviste også på ulike kultursentre og andre prestisjefylte arrangementer.

Jazzy flyttet til Norge 1999, og i 2003 ble han uteksaminert med en bachelorgrad i dans og pedagogikk ved Den Norske Balletthøyskole. Han har også videreutdanning i afro-cubansk dans og populær latinamerikansk dans ved "Conjunto Folklorico Nacional de Cuba" og "Ballett Nacional de Alicia Alonso" i Havana, Cuba.

Siden 2001 har Jazzy representert Norge på mange ulike salsakongresser og festivaler i 52 land og over 200 byer verden over. Her har han hatt mulighet til å jobbe med noen av verdens beste eventprodusenter, dansere, artister og orkestre innen salsaverdenen. Jazzy har vunnet flere konkurranser i inn- og utland, og er i dag deleier i Salsa Kompaniet AS - Norges største salsaskole.

I dag forsetter han å jobbe som dansepedagog og danser, med latinamerikansk dans som sin spesialitet.

Jazzy har også deltatt på mange ulike TV-programmer, intervjuer og dokumentarer rundt om i Latin-Amerika og Europa. I Norge har han deltatt i flere TV-produksjoner som danser og koreograf. I 2007 koreograferte han salsa for TV-showet “So You Think You Can Dance?” tre sesonger på rad. Han har også hatt en gjesteopptreden som koreograf i TV2s “Skal Vi Danse” "Norske Talenter", "Adils Hemmeligedansere" , "Stjernekamp" m.m.

Dansebakgrunn: Jazzballett, moderne, klassisk ballett, flamenco, stepdans, cabaret, ulike folkedanser, hip hop, breakdance, sportsdans (standard og latin), disco, Latin hustle, tango, salsa, bachata, mambo og  (cubansk salsa, NY-style & LA-style).

Andre interesser: Musikk, koreografi, film og fotografi, reiser, og ulike kampsporter som capoeira, shoto-kan, og aikido.

jazzy

JAZZY RUIZ

 

Jazzy Ruiz 1
Jazzy Ruiz 2