Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter > Den kulturelle skolesekken

Endre Volden Endre Volden
Avdelingsleder Kunstfag

Den kulturelle skolesekken

Torsdag 25. januar får vi besøk fra den kulturelle skolesekken. Sted: Skolens auditorium.

Først ut i år er Sven Sæter med foredraget "Kongen av Spitsbergen".

Sæter var her i fjor med foredraget "Hemmelig helt" som fikk godt mottagelse fra elevene og faglærere som var tilstede.

Dette skriver DKS om "Kongen av Spitsbergen.

Midt under den andre verdskrigen blir eit stort stykke Norge frigjort frå Nazi-Tyskland. Det er Svalbard. Operasjon Fritham blir leia av Einar Sverdrup, som sjølv blir drepen under kampane.

«Kongen av Spitsbergen» er historia om livet til Einar Sverdrup: om det unge Norge, om Svalbard, om galskapen i å drive gruver i Arktis, om kamp mot nazismen og om den ukjente frigjøringa. Kåseriet byggjer på boka med same tittel. Forfattaren Svein Sæter fortel den sterke historia med støtte i unike fotografi og filmopptak.

Som dere vil se av oppdatert årsplan blir dette besøket bare torsdag og ikke onsdag og torsdag som først annonsert.

Inndeling:

• kl. 09.00 til 09.45:  2ST3, 2ST2
  • Kl. 10.00 til 10.45: 2ST1, 2ST5, 2KD1
  • Kl. 13.00 til 13.45: 2MD1/MR1, 2ST4, 2MU1

Ansvarlig faglærer følger elevene.