Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter > Den europeiske språkdagen 26. september

Rune Olav Nilsen Rune Olav Nilsen
Avdelingsleder Fremmedspråk og norsk

Den europeiske språkdagen 26. september

Language is the road map of a culture. It tells you where its people come from and where they are going.
‒Rita Mae Brown

Språkdagen

På initiativ fra Europarådet i Strasbourg har Den europeiske språkdagen vært markert 26. september hvert år helt siden 2001.
De generelle målsettingene for Den europeiske språkdagen er:

• å fremme flerspråklighet og interkulturell forståelse ved å gjøre allmennheten oppmerksom på betydningen av språklæring og ved å oppmuntre til større variasjon i språkene folk velger å lære seg;
  • å fremme det rike språklige og kulturelle mangfoldet i Europa, som må bevares og næres;
  • å oppfordre til livslang språklæring i og utenfor utdanningsinstitusjonene, enten formålet er studie- eller yrkesrelatert, knyttet til mobilitet eller det bare er for fornøyelsens og berikelsens skyld.

HUSK OGSÅ VÅRT ARRANGEMENT English in a Global World den 17. Desember 2018  (Vg1)

Sandra Sylte

I forbindelse med den europeiske språkdagen fikk spansk vg1 besøk av tidligere Fagerlia-elev Sandra Sylte. Hun var utvekslingsstudent i Paraguay i Vg2, tok spansk III da hun kom tilbake til hit og skal nå videre til Murcia i Spania for å studere der. Foran 80 elever fortalte hun om både kulturelle og språklige opplevelser. Virkelig gøy og spennende å høre på! Her har vi henne med sin kjære termos og "mate", to ting enhver ekte "paraguaya" ikke klarer seg uten. Tusen takk for besøket, Sandra!