Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Internasjonal dag og OD

Vedlagt følger en detaljert oppmøteplan for aktivitetene på Internasjonal dag ved Fagerlia vgs onsdag 1. november. Detaljert plan finner dere på bildene under og under dokumenter på høyre side.

Det er obligatorisk oppmøte for alle elever både denne dagen, og obligatorisk oppmøte på skolen for elever som ikke deltar i innsamlingsaksjonen på selve OD-dagen 2. november. (Her er det bare unntak for yrkesfagelever som er i praksis denne dagen).

Onsdag første time møter alle elever i det klasserommet de vanligvis har undervisning i første time på onsdag.

Ved aktiviteter som har begrensninger på antall deltakere (i realfagslaboratoriene), er det læreren som styrer aktiviteten som har ansvar for innslipp etter «først til mølla»-prinsippet.

(Klikk på tabellen for stor størrelse)

Les meir

Internasjonal 1ST2 med ekskursjon til Oslo

1ST2 reiste i ekskursjonsuken til Oslo for å lære mer om internasjonalt arbeid.

Vi ble ønsket velkommen hos Leger Uten Grenser, på Nobels Fredsprissenter, Den Islandske Ambassaden og Foreningen Norden før vi avsluttet vårt Oslo besøk med omvisning på Freialand.

Økt kunnskap, forståelse for viktigheten av mangfold samt skyhøy trivselsfaktor var resultatet av denne turen. 

Hilsen lærerne Anna Simonsen og Lisa Vedde Fiskerstrand

(Klikk på bildene for stor størrelse) 

Les meir

Markedsføring og Ledelse, Økonomi og ledelse og Økonomistyring - ekskursjon

41 elever som tar fagene Markedsføring og Ledelse, Økonomi og ledelse og Økonomistyring var i uke 43 på ekskursjon til Oslo. Her fikk de besøkt Høgskolen i Oslo og Akershus, DNB, Morgenlevering.no og BI Nydalen.

Alle besøka var inspirerende og lærerike med foredrag, kahoots, pitchekonkurranse og omvisninger. (Klikk på bildene for stor størrelse)

Les meir

Ekskursjon til Oslo med forskerklassen 1ST3

1ST3 har besøkt Teknisk museum, Norges Bank og Realfagsbiblioteket UiO.

En flott tur med en herlig gjeng.

Hilsen lærerne Renate Ruth og Dag-Morten Sjøstrøm

Norges Bank har også delt bilder fra besøket på sin facebookside: https://www.facebook.com/NBkunnskapssenter/

Les meir

Forsker 3ST3 med ekskursjon i London

En hilsen hjem til skolen fra 3ST3 som i dag har sin siste dag i London. På bildet her er vi i Cambridge hvor vi fikk omvisning med tidligere forskerelev Ane Espeseth. Vi var også på en egen forelesning, og noen var også med på et forskningsseminar sammen med Andreas Holmstrøm. Ei kjekk uke med mye program!

Les meir

VM i Hipp Hopp

Josefa Berg Hellebust i 1MD1 deltok sist helg på VM i hip hop i København.  Ho kom på 14. plass av over 70 deltakarar - GRATULERER!

Les meir

Vg3 engelsk programfag i Edinburgh

"Vg3 engelsk programfags ekskursjon til Edinburgh er på hell og har hatt en fantastisk uke. Vi bl.a. har sett malerier fra renessansen til impresjonismen i National Gallery, Dolly the Sheep ved National Museum, og fått omvisning og overvært en debatt ved the Scottish Parliament.

Vi har også hatt en inspirerende dag ved Edinburgh Napier University.

Frisk luft fikk vi mye av på tur opp til Edinburghs høyeste punkt Arthur’s Seat (251 moh). Og alle er skjønt enige om at det har vært en fantastisk tur"

Hilsen lærerne Hilde og Ellen.

Les meir

Tysk 2 Vg2 på ekskursjon i Berlin

2TY2 har hatt et ukesopphold i den tyske hovestaden. Fra 9-13 hver dag har elevene hatt tyskundervisning på BSI Sprachenschule og hver ettemiddag har vi vært på ekskursjoner. Riksdagen, Teknisk Universitet, Schloss Sanssouci og Potsdam, klassisk konsert i Gedächniskirche, Berliner Ensemble, Teknisk Museum, fotballkamp på Olympiastadium mellom Hertha Berlin og HSV og mye mer.

Elevene har bodd i tyske vertsfamilier og fått snakke mye tysk.

Billedkavalkade fra språkekskursjonen i uke 43-17. Klikk på bildene for stor størrelse.

Les meir

Museumsbesøk Vg1 Helse og oppvekst

Fredag 20. oktober var de tre helse- og oppvekstklassene Vg1 på besøk på Ålesund museum. Vi fikk omvisning av historiker Ingvil Eilertsen Grimstad.

Eleven hadde i forkant av besøket jobbet med temaet om hvilke endringer i samfunnet har påvirket yrkesutøvelsen i et historisk perspektiv.

Ingvil viste oss rundt i museet og fortalte om hvordan Ålesund har utviklet seg de siste 300 årene. Menneskene som bodde der og hvordan de livnærte seg. Vi fikk blant annet se en jordmorkoffert og Oddhild Svindseth, som er utdannet sykepleier, kunne fortelle om de ulike tingene som jordmora brukte å ha med seg. Vi fikk også et lite innblikk i hvordan tannlegeyrket har forandret seg gjennom tiden.

(klikk på bildet for stor størrelse)

Les meir

Halloween Catwalk

Tirsdag 31.10 blir det halloween catwalk i kantina. Det er russen som skal gå og alle er hjertelige velkommen til å komme å se på. Det blir i matfri - 5. time. Om russ vil melde seg på til å gå catwalken kan dere kontakte Martha Årdal på Facebook.

Les meir