Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Plan for rusarbeid i vidaregåande opplæring

Fagerlia videregående skole har gjennom en prosess med samarbeid mellom elevråd og nedsatt arbeidsgruppe, innarbeidet Møre og Romsdal sin felles plan for rusarbeid i videregående opplæring i en plan for egen skole.

Planen har følgende målsettinger:

  • Forebygging
  • Tidlig innsats
  • Klare rutiner ved bekymring

Klikk på lenken for å lese mer: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Elevtjenester/Rusplan

Les meir

Utveksling to uker i Yssingeaux Frankrike

Da er 15 elever fra Fagerlia vel plassert på Lycée Sacre Coeur i Yssingeaux i Frankrike, hvor de skal tilbringe to uker. Etter en fin mottakelse av rektor og vertsfamiliene, har elevene blant annet fått handlet på markedet, laget raclette og vært med på renessansefestivalen Fête du Roi de l'Oiseau i Le Puy-en-Velay. De skal følge fransk skole, og bli enda bedre kjent i regionen. Vi ønsker dem lykke til!

Les meir

Sjef i Mitt Liv - frist for påmelding 18.09.18

En gruppe med livsmestringsfokus for ungdommer i videregående skole.

Sjef i eget liv er et tilbud til ungdommer som ønsker å få bedre innsikt i eget liv, egne følelser og reaksjoner.

Gruppene setter først og fremst fokus på det som skjer i timen, men også på hvordan tidligere erfaringer og historier virker inn på den man er. Vi jobber ut ifra situasjoner som er aktuelle for ungdommer.

Les meir

Fagdag 14.09 - Vg2 helse

Fagdagen handlet bl. a om "det å bry seg". Siw Ulla fra Ålesund kommune, kom med et ønske om å rekruttere ungdommer fra helsefag til å bli aktivitetsvenn for demente.

Et annet viktig tema på fagdagen var psykisk helse og hvordan vi sammen skaper trygge klassemiljø. Ungdomsveileder Hilde Kirkholm gav ungdommen terningkast 6 for engasjement på fagdagen.

Takk til flotte elever for gode innspill, erfaringsdeling og interesse under hele fagdagen.

Hilsen faglærerne Marit og Halvard.

Les meir

1KD1 med prosjekt i naturfag og kunst og visuelle virkemiddel

Naturfagelevene brukte fagdagen sist fredag på å undersøke tre ulike suksesjonsområde* i Borgundgavlen. Deretter bearbeida elevane resultat frå undersøkingane og presenterte dette gjennom ei bildeforteljing i teikneserieformat.

Elevane har brukt fagtimane i begge faga denne veka til å arbeide med prosjektet. Teikneseriane er hengt opp på rom B105.

Mange fine resultat!

Suksesjon betyr ”forandring over tid”.  Dersom skolen bruker det samme ekskursjonsområdet gjennom flere år, er det mulig å følge utviklingen av et plantesamfunn over tid og kartlegge suksesjonen i ett eller flere små utvalgte områder.

Les meir

Fagdag i førstehjelp for Vg1 HO og Vg2 BU fredag 14.09.18

Foredragsholder – Soorya Mariya Simon - tidligere elev her ved Fagerlia - Vg1HO - Vg2 AM og Vg3 Alm.påbygg.

Soorya er nå ute i læretid i ambulansefaget.

Les meir

Hybelboerne møttes til matlagingskurs

16 ivrige og aktive hybelboere på matlagingskurs onsdag 12. september med oldermann i kokkelauget, Johan Nikolaisen. Målet var praktisk info og gode tips om matlaging og mathygiene. På menyen var kyllingfilet, ovnsbakte poteter, saus, salat og til dessert - sjokoladefondant.

Neste kurs blir 25. september klokka 15-18 der flere hybelboere får sjansen til å delta.

(Alle bildene er godkjent for publisering)

Les meir

Elevinvolvering

Følg lenken og du kommer til oversikt over elevrådstyret, klassetillitsvalgte, OD-representanter og russestyret.

http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Elevtjenester/Elevinvolvering/Russestyret

Les meir

2ST2 på utveksling til Budapest - 15. - 20. oktober

Klassen gleder seg masse og har de siste ukene forberedt seg ved å lære mer om landet vi skal til. Vi har blant annet hatt MasterChef-konkurranse, hvor oppgaven selvfølgelig var å lage ungarsk gulasj.

Torsdag 6. september var vi også så heldige at vi fikk besøk av Janos Göncz, som kunne fortelle oss litt om historien til Ungarn, kulturforskjeller mellom de to landene og hva vi burde få med oss i Budapest.

Les meir

Elever fra HA på Giske omsorgssenter

Sist torsdag var elevene på HA utplassert på Giske omsorgssenter. Deler av dagen fikk de øve på sengereiing og hygiene. Senere var det Livsglede og aktiviteter for beboerne. 19 elever deltok fordelt på tre avdelinger. Flere beboere fikk lufte seg med en sykkeltur - stor begeistring både for elevene og beboerne.

En flott dag sammen med kjekke ungdommer, ansatte og beboere.

Les meir