Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Museumsbesøk Vg1 Helse og oppvekst

Fredag 20. oktober var de tre helse- og oppvekstklassene Vg1 på besøk på Ålesund museum. Vi fikk omvisning av historiker Ingvil Eilertsen Grimstad.

Eleven hadde i forkant av besøket jobbet med temaet om hvilke endringer i samfunnet har påvirket yrkesutøvelsen i et historisk perspektiv.

Ingvil viste oss rundt i museet og fortalte om hvordan Ålesund har utviklet seg de siste 300 årene. Menneskene som bodde der og hvordan de livnærte seg. Vi fikk blant annet se en jordmorkoffert og Oddhild Svindseth, som er utdannet sykepleier, kunne fortelle om de ulike tingene som jordmora brukte å ha med seg. Vi fikk også et lite innblikk i hvordan tannlegeyrket har forandret seg gjennom tiden.

(klikk på bildet for stor størrelse)

Les meir

Halloween Catwalk

Tirsdag 31.10 blir det halloween catwalk i kantina. Det er russen som skal gå og alle er hjertelige velkommen til å komme å se på. Det blir i matfri - 5. time. Om russ vil melde seg på til å gå catwalken kan dere kontakte Martha Årdal på Facebook.

Les meir

Aktiviter for HA-elevene i uke 42

Onsdag 18.10 hadde vi flott besøk av kokken Harald Kimsås, fra storkjøkkenet på Giske kommune. Kokken fortalte elevene om betydningen av riktig kost til brukere med ulike ernæringsutfordringer. Vi hadde også flere smaksprøver av ulike Smoothier som eleven laget selv.

Torsdag 19.10 deltok Fagerlia HA elever på Velferdsteknologisk konferanse i regi av Giske kommune. Her fikk vi gode foredrag og demonstrasjoner av fremtidige teknologiske løsning for mennesker som ønsker å mestre hverdagen sin på en bedre måte både hjemme og i institusjon. Offisiell åpning av Ordfører Harry Valderhaug, som satte spesielt pris på at elevene fra Fagerlia var tilstede.

Fredag 20.10 var tema læringsledelse, vi gikk sammen med eleven og fulgte eleven tett på i praksis. Vi var på Giske omsorgssenter og hadde ansvar for 3 ulike avdelinger sammen med de tilsette, elevene deltok med morgenstell og frokost, aktiviteter og samspill unge og gamle. «Dette var tenkt som en liten oppvarming» før praksisperioden for elevene som begynner 23.10.

Les meir

Sebastian Vegsund tok to gullmedaljer i junior-EM

Artikkel fra Sunnmørsposten 16.10.17 - av Kristian Stenerud. "European Para Youth Games ble i helga arrangert for første gang i den italienske byen Genova. Det ble et vellykket bordtennismesterskap for Sebastian Vegsund.

Mesterskapet starta med et double-gull for Vegsund sammen med den slovakiske spilleren Boris Travnicek. Her ble Sverige slått 3–1 i finalen.

Lørdag fortsatte European Para Youth Games, der konkurrentene kan være opp til 23 år, med lagkonkurranse for Vegsund. Også der gjorde han en sterk konkurranse sammen med slovaken Travnicek.

Det norsk-slovakiske laget vant gullet foran det italienske laget, som var på hjemmebane i mesterskapet.

Vegsund prøvde seg også i singelkonkurransen, men det gikk ikke så bra som han hadde håpet på. Det ble tre strake tap.

Norge sendte totalt sett 13 utøvere til mesterskapet og tok tre gull, tre sølv og to bronse. Mesterskapet kan sammenlignes med et junior-EM"

Les meir

Hattefine elever

Vg1 drama og dans var engasjerte som hattemodellar under Hattens Dag laurdag 21.10 på Avholdshjemmet. 

Les meir

Samfunnsøkonomigjengen i 1ST3 besøker Ålesund kunnskapspark

I dag har vi byttet ut klasserommet med et spennende besøk hos Ålesund kunnskapspark. Etter omvisning i Blue Innovation Arena fikk vi låne arbeidslokaler og presentasrom for å fullføre et arbeid om statsbudsjettet som vi har jobbet med. Ålesund kunnskapspark har mye å by på og vi kommer gjerne tilbake! (klikk på bildene for stor størrelse)

Les mer om besøket i Sunnmørsposten 21.10.17: http://bit.ly/2yE7IsG

Les meir

Livsglede for Eldre 05.10.17

Torsdag 5. oktober deltok HA-elevene i prosjektet Livsglede for Eldre på Aspøy omsorgssenter.

Elevene meldte om en flott, lærerik og kjekk dag :-) 

Bildene er publisert med tillatelse!

Hilsen lærer

Ebba-Kristin Hjellbakk

Les meir

Karrieredagen 4. oktober 2017

Stor takk til elever fra Fagerlia vgs som gjorde en STRÅLENDE innsats under Karrieredagen i Sparebanken Møre Arena, dere var alle flotte ambassadører for skolen vår.

Takk også til alle 10. klassinger og foresatte som besøkte oss - velkommen tilbake til Fagerlia vgs på hospitering!

http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Aktuelt/Nyheter/Hospitering-i-uke-46-og-47

(klikk på bildene for stor størrelse)

Les meir

Studentinformasjon Weniff 2017

Invitasjon til WENIFF - West Nordic International Film Festival.

West Nordic International Film Festival (WENIFF) er en kortfilm/dokumentarfilmfestival som arrangeres for femte gang i Ålesund. Festivalen arrangeres fra torsdag 19. til lørdag 21. oktober.

WENIFF har som visjon å samle mennesker som elsker film som medium og å knytte vennskapelige bånd på måter som ellers ikke er mulig. Under festivalen vises kvalitetsfilmer fra alle verdenshjørner. Rundt 1000 filmskapere over hele verden har sendt inn sine bidrag.

KinoLab

Uken før festivalen, 16.-21. oktober, inviterer vi til KinoLab, en workshop der man kan lære å lage film i løpet av en uke. KinoLab er et gratistilbud til filminteresserte fra 17-25 år og foregår på Fellesverket Dragen på ettermiddag/kveldstid. Workshopen ledes av en profesjonell regissør.

Filmene blir vist under avslutningen av WENIFF 2017 og beste film premieres. Vi håper å se mange filminteresserte studenter og ønsker hjertelig velkommen til WENIFF 2017.

Se også http://weniff.com/2017/

Les meir

Fagerlia-musikalen 2018

Hvert andre år setter Fagerlia videregående skole opp en større musikalproduksjon. De utøvende elevene kommer fra avdeling kunstfag med danselinja, dramalinja, musikklinja og kunst, design og arkitektur. I tillegg deltar i år elever fra internasjonal engelsk og forestillingens tematikk tas inn i flere fag og studieretninger ved skolen.

Les meir