Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Den europeiske språkdagen 26. september

Language is the road map of a culture. It tells you where its people come from and where they are going.
‒Rita Mae Brown

Språkdagen

På initiativ fra Europarådet i Strasbourg har Den europeiske språkdagen vært markert 26. september hvert år helt siden 2001.
De generelle målsettingene for Den europeiske språkdagen er:

• å fremme flerspråklighet og interkulturell forståelse ved å gjøre allmennheten oppmerksom på betydningen av språklæring og ved å oppmuntre til større variasjon i språkene folk velger å lære seg;
  • å fremme det rike språklige og kulturelle mangfoldet i Europa, som må bevares og næres;
  • å oppfordre til livslang språklæring i og utenfor utdanningsinstitusjonene, enten formålet er studie- eller yrkesrelatert, knyttet til mobilitet eller det bare er for fornøyelsens og berikelsens skyld.

HUSK OGSÅ VÅRT ARRANGEMENT English in a Global World den 17. Desember 2018  (Vg1)

Matlagingskurset for hybelboere 25.09.18 - AVLYST

Matlagingskurset er avlyst pga for få påmeldte! Dato for nytt kurs vil komme før jul

Tirsdag 25. september blir det nytt  matlagingskurs med oldermann i k

For å få oversikt over hvor mange som har lyst å komme, må vi ha din påmelding

Følg lenken til bilder fra matlagingskurset den 12. september: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Prosjekter/Nyheter/Hybelboerne-moettes-til-matlagingskurs

Den kulturelle skolesekken - SAMEBLOD

Den 25. og 26. september er vi klar for det første besøket fra den kulturelle skolesekken og filmen SAMEBLOD. Vi har også i år gjort det slik at ikke alle klassene ser alt som kommer, men setter opp de klassene det er mest relevant for. Denne runden er det elever med samfunnsfag og norsk.

• Tirsdag 25. september klokken 09.00 til 11.20: 3MD, 3MR, 3MU
  • Tirsdag 25. september klokken 12.00 til 14.20: 2ST1, 2KD1 og 1ST5
  • Onsdag 26. september klokken 09.00 til 11.20: 1ST2, 1ST3 og 1ST4
  • Onsdag 26. september klokken 12.00 til 14.20: 2BU1, 2BU2, 2AM1 og 2HA1

Fagdag ernæring - matglede

Fagdag YFF - Yrkesretting og faglig fordypning: Tema Matglede.

Kost og ernæring til mennesker med ulike diagnoser. Teori, gode råd og veiledning fra Kjøkkensjef Harald Kimsås, som til daglig arbeider ved Storkjøkkenet Giske Omsorgssenter.

Eleven hadde også en praktisk økt der de laget ulike  smoothie og  grønnsaksuppe.

Engasjerte elever også denne dagen.

Hilsen faglærere Marit og Ebba.

Produksjon i praksis!

Fagdag med elevene i Økonomi og Ledelse og Økonomistyring. I dag har vi vært på bedriftsbesøk hos Ekornes ASA i Sykkylven.

Utrolig spennende å se hvordan robotene har tatt over mange av arbeidsoppgavene samt hvordan produksjonen av en Stressless foregår fra begynnelse til ferdig produkt.

Helsefag Vg2 utplassert ved Giske Omsorgssenter den 20.09.18

Skolens samarbeid med med Giske Omsorgssenter gjør at elevene får erfare sammenhengen mellom teori og praksis.

Torsdag fikk elevene øve seg på å etablere pasientkontakt i situasjoner med pleie og stell. Elevene var utplassert på tre forskjellige avdelinger.

De ansatte gav svært gode tilbakemeldinger. Elevene viste stor interesse for faget og for beboernes situasjon.

Stolte faglærere

Karianne, Ebba og Marit

Presentasjon fra orienteringsmøtet for Vg2 torsdag 20. september

Presentasjon fra kveldens orienteringsmøte i skolens aula finner dere under dokumenter på denne siden.

Plan for rusarbeid i vidaregåande opplæring

Fagerlia videregående skole har gjennom en prosess med samarbeid mellom elevråd og nedsatt arbeidsgruppe, innarbeidet Møre og Romsdal sin felles plan for rusarbeid i videregående opplæring i en plan for egen skole.

Planen har følgende målsettinger:

• Forebygging
  • Tidlig innsats
  • Klare rutiner ved bekymring

Klikk på lenken for å lese mer: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Elevtjenester/Rusplan

Utveksling to uker i Yssingeaux Frankrike

Da er 15 elever fra Fagerlia vel plassert på Lycée Sacre Coeur i Yssingeaux i Frankrike, hvor de skal tilbringe to uker. Etter en fin mottakelse av rektor og vertsfamiliene, har elevene blant annet fått handlet på markedet, laget raclette og vært med på renessansefestivalen Fête du Roi de l'Oiseau i Le Puy-en-Velay. De skal følge fransk skole, og bli enda bedre kjent i regionen. Vi ønsker dem lykke til!

Sjef i Mitt Liv - frist for påmelding 18.09.18

En gruppe med livsmestringsfokus for ungdommer i videregående skole.

Sjef i eget liv er et tilbud til ungdommer som ønsker å få bedre innsikt i eget liv, egne følelser og reaksjoner.

Gruppene setter først og fremst fokus på det som skjer i timen, men også på hvordan tidligere erfaringer og historier virker inn på den man er. Vi jobber ut ifra situasjoner som er aktuelle for ungdommer.