Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Marseille: Internasjonalisering for elever på vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag

Helene, Andrea, Kim Andre og Lovise fra vg2 BU1-2 er godt i gang med andre uke av sitt opphold i Sør-Frankrike.

De er utplassert i skoler og barnehager i Marseille og har blitt godt mottatt på arbeidsplassen og i sine vertsfamilier.

Elevene skal være i Marseille i tre uker (januar/februar 2018).

Tekst til forsidebildet: Lovise trives godt på småbarnsavdeling i barnehagen Poussy Crèche

Play Alter Native - Parken Kulturhus

80 Fagerlia-ungdom teller ned til premiere! Nytt i uka besøkte skolen for følge med på forberedelsene.

I følge avdelingsleder Endre Volden blir dette et overflødighetshorn av en forestilling og tidenes første dystopiske feelgood musikal.

Velkommen fra 8. februar

Nytt i uka onsdag 17.01.18

Studieorienteringsdag for avgangsklassene torsdag 25. januar

Avgangselevene ved Fagerlia vgs skal delta på studieorienteringsdagen kl 09:00 – 13:30.

Dette gjelder klassene: 3MD1, 3MR1, 3MU1, 3SF1, 3ST2-5, 4ST1, 3AP1-2 og 320. Påbyggingselever fra Borgund deltar også.

3ST1 følger ordinær timeplan denne dagen.

Kontaktlærerne informerer elevene i sine klasser.

Den kulturelle skolesekken

Torsdag 25. januar får vi besøk fra den kulturelle skolesekken. Sted: Skolens auditorium.

Først ut i år er Sven Sæter med foredraget "Kongen av Spitsbergen".

Sæter var her i fjor med foredraget "Hemmelig helt" som fikk godt mottagelse fra elevene og faglærere som var tilstede.

Dette skriver DKS om "Kongen av Spitsbergen.

Juleavslutning 21.12.17

En nydelig markering med flinke elever og ansatte - tusen takk. God jul til alle og takk for i år!

Fagdag i engelsk onsdag 20.12.17

med besøk av følgende representanter fra næringslivet: Stine Urke: Rolls Royce, Paula Rice: NTNU, Karoline Nærø: Fagerlia vgs, Karen Bøen og Audra Drabløs: Inmarsat, Ole Andre Kjerstad: Sparebanken Møre, Karoline Strand: Stokke.

Fagdagen hadde fokus på viktigheten av gode ferdigheter i engelsk i videre utdanning og yrkesliv og vi hadde også besøk av tidligere og nåværende elever som delte sine erfaringer med VG1-elevene.

(klikk på bilda for stor størrelse)

Rådhuset - nytt tilbud fra elevtjenesten

I lokalet som tidligere ble benyttet av elevrådet har nå rådgiverne ved skolen et tilbud om veiledning i forbindelse med fagvalg.

Under fagtorget onsdag 20.12 blir kontoret bemannet og eleverne kan komme innom for en prat om fagvalg. I vårsemesteret vil det komme informasjon om når kontoret er bemannet.

Plan for faginfo tirsdag 19.12.17

Gjelder: 1ST1, 2, 3, 4, 5, 6 / 1KD1 / 2ST1. Her vil du få informasjon om alle programfag du kan velge.

(Klikk på planen for stor størrelse)

Plan for fagtorg onsdag 20.12.17

Gjelder: 1ST1, 2, 3, 4, 5, 6 / 1KD1 / 2ST1. Sted: Skolens aula. Her kan du få snakke nærmere med både rådgivere, faglærere og elever som har de ulike fagene.

NB! Ordinær undervisning i 8. time!

(Klikk på planen for stor størrelse)

2ST3 hos Rolls-Royce fredag 15.12.17

Den siste fagdagen før jul brukte samfunnsøkonmigjengen i 2ST3 på et besøk hos Rolls-Royce. Vi arbeider med emnet «konkurransekraft» og ville se på forhold som påvirker dette i praksis hos en bedrift i nærområdet. Dette er jo svært viktig ettersom Møre og Romsdal er det nest størst eksportfylket i Norge. At bedrifter som Rolls-Royce stiller opp med flere av sine ansatte nesten en hel dag setter vi stor pris på.

Vi hadde også et spennende møte med Ålesund kunnskapspark. Hilsen lærer Aino Maria G. Tornes