Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Elevbevis på mobilen

Fagerlia vgs har i år innført digitale skolebevis for sine elever og alt skal nå være klart til å komme i gang - følg trinna under:

1.Last ned

Gå til App Store eller Google Play og last ned appen "Pocket ID"

2. Logg inn

Logg inn i mobilappen med din private FEIDE-id

3. Bekreft bilde eller ta nytt

Bekreft eksisterende bilde fra det skoleadministrative systemet eller ta nytt bilde

4. Løsningen er klar til bruk!

Skal du ta eget bilde er det viktig at du følger disse trinna:

• Ansiktet skal være godt opplyst
  • Ikke ta bilde i sterkt motlys
  • Ikke dekk til ansikt
  • Ingen snapchatfilter eller lignende

Etter eleven har valgt bilde blir bildet låst. Etter dette kan kun skolen tilbakestille bildet.

Aktiviteter BUA før høstferien

De har hatt workshop med ulike formingsmateriell - til aktiviteter de kan planlegge og gjennomføre sammen med barn og ungdom.

I arbeidet med temaet "Ungdomskultur" har de hatt arbeidsplassbesøk til Kulturverkstedet VIBES, Blå Kors Ung og Fellesverket DRAGEN, og vurdert disse fritidstilbudene i Ålesund.

De deltok på Matfestivalen i Ålesund, og brukte inspirasjon derifra til å planlegge og gjennomføre HØSTTAKKEFEST sammen med Vg2Helsefagarbeider-elevene.

Fransk 3 Møre og Romsdal

har snart tilbakelagt en fantastisk uke i Paris. Elevene har gått på skole hver dag, i tillegg har vi fått sett og opplevd mye på ettermiddag og kveld. Vi har vært i Versailles, Louvre og i Sacre Coeur, vi har gått masse, bla opp Champs-Élysees, sett Eiffeltårnet og sett Ionescos «La Lecon» på teater. Ingen vil hjem ennå!

Fagerlia deltar i Holbergprisen i skolen

Fagerlia, og programfagklassen sosiologi og sosialantropologi 2 (Kirsti Anita Røsand), er tatt ut til å delta i Holbergprisen i skolen 2019.

Holbergprisen i skolen er en nasjonal forskningskonkurranse for elever på videregående innenfor samfunnsfag, humaniora, juss og teologi.

Dette er andre gang Fagerlia er representert i konkurransen, og arbeidet med konkurransen kommer til å starte i november og vare utover vårsemesteret, med frist for innsending av prosjekter den 10. april 2019.

Holbergprisens nettsider: https://www.holbergprisen.no/om-holbergprisen-i-skolen​

Tusen takk

til alle elever som la ned et stort engasjement på vegne av skolen i forbindelse med Karrieredagen den 3. oktober.

Dere utgjør en viktig ressurs for de unge som nå skal velge utdanning etter ungdomsskolen. Den innsatsen dere la ned, gjør det uten tvil lettere for fremtidige elever å orientere seg.

Måten dere fremstod - og løste oppgavene, gjorde meg og skolen stolt.

Dere var alle blide og imøtekommende og det var kjekt å være der sammen med dere - vi var sammen en del av Fagerlia videregående skole.

Dere var svært gode eksempler på verdiene våre, trivsel og mangfold. TUSEN GANGER TAKK FOR INNSATSEN!

Rektor Yngve Omenås

Helsefagelever på seminar

NTNU-kveld sammen med helsefagelevene ved Fagerlia vgs - torsdag 27. september.
TEMA: Varme hender eller kaldt stål - skal robotene pleie oss i fremtiden?
Sentralt tema og kunnskapsrike foredragsholdere med ulike perspektiver innenfor teknologi og helse.
Viktig læringsarena for våre elever.

Monopol i undervisningen

Elevene i faget Økonomistyring brukte spillet Monopol i undervisningen i dag. De startet med en egenkapital og alle transaksjoner gjennom spillet måtte dokumenteres med et håndskrevet, nummerert bilag. Bilagene ble ført inn på et excellark - før elevene til slutt skal avslutte regnskapet.

Hverdagsrehabilitering og velferdsteknologi

Mandag 24.09.18 fikk 2HA besøk av Gunhild Nordstrand, prosjektleder innen Velferdsteknologi og Digital kompetanse i Giske kommune.

Tema i undervisningen var ulike behov og teknologiske løsninger helsevesenet møter i fremtiden. Teknologi er fokus på muligheter og løsninger for oss mennesker.

Takk for engasjement og bidrag fra Giske kommune ved fantastiske fysioterapeut Gunhild.

Den europeiske språkdagen 26. september

Language is the road map of a culture. It tells you where its people come from and where they are going.
‒Rita Mae Brown

Språkdagen

På initiativ fra Europarådet i Strasbourg har Den europeiske språkdagen vært markert 26. september hvert år helt siden 2001.
De generelle målsettingene for Den europeiske språkdagen er:

• å fremme flerspråklighet og interkulturell forståelse ved å gjøre allmennheten oppmerksom på betydningen av språklæring og ved å oppmuntre til større variasjon i språkene folk velger å lære seg;
  • å fremme det rike språklige og kulturelle mangfoldet i Europa, som må bevares og næres;
  • å oppfordre til livslang språklæring i og utenfor utdanningsinstitusjonene, enten formålet er studie- eller yrkesrelatert, knyttet til mobilitet eller det bare er for fornøyelsens og berikelsens skyld.

HUSK OGSÅ VÅRT ARRANGEMENT English in a Global World den 17. Desember 2018  (Vg1)

Matlagingskurset for hybelboere 25.09.18 - AVLYST

Matlagingskurset er avlyst pga for få påmeldte! Dato for nytt kurs vil komme før jul

Tirsdag 25. september blir det nytt  matlagingskurs med oldermann i k