Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Prosjekt i regi av Forskningsrådet

Informasjon til elever (og evt. foreldre) for å rekruttere aktuelle elever til et forskningsprosjekt som skolen er en del av.  Prosjektet er i regi av Forskningsrådet.

Les meir

QR-koder til studietilbud ved Fagerlia vgs

Her følger QR-koder til aktuelle lenker til skolens hjemmeside, der vil du finne mer informasjon om de forskjellige studietilbudene ved skolen.

Klikk gjerne på bildene for stor størrelse!

Les meir

"Super Sunday" - Den kulturelle skolesekken 28. og 29. sept.

«Super Sunday» er noe av det absolutt råeste det er mulig å se på ei scene - ta en kikk på linken under for å få et lite inntrykk: https://www.youtube.com/watch?v=Wzu2c2Qfcvg.

Super Sunday er 80 minutter med livlig, fargerik og pulserende sirkus, svart humor og storslått akrobatikk. Gutta i Race Horse Company sier som Bruce Lee: «Don’t think, feel». Scenen inntas av seks sirkusartister og kompromissløse akrobatikkelementer som en åtte meter høy "Wheel of death", en "teeterboard" og menneskelige katapulter. Forestillingen har blitt spilt for en rekke videregående. skoler i Norge med stor suksess.

Elever fra Fagerlia vgs skal se forestillingen den 28. og 29. september etter vedlagt logistikk. Sted: Borgundhallen

 

Les meir

Ocean Talent Camp på Campus Ålesund 28. sept.

Program for Campus Uka lenger ned i denne artikkelen. Følgende klasser er påmeldt til onsdag 28. september:

Les meir

Europamestere for Unge Forskere 2016

Gratulerer igjen til Ane og Torstein! I dag ble det feiring sammen med resten av forskerklassene med kake og gave fra skolen og blomsterhilsen fra selveste kunnskapsminster Torbjørn Røe Isaksen. (Klikk på bildene for stor størrelse!)

Brüssel 19. september 2016.

Les meir

Italiensk skoleklasse på besøk - benvenuti!

3ST3 skal være vertskap for en italiensk skoleklasse fra San Vito som kommer på gjenbesøk til klassen og skolen i uke 39. Vi ønsker klassen velkommen og håper at de får et fint opphold her i Ålesund og hos sin vertsfamilie.

Les meir

Ane og Torstein er best i Europa

100 prosjekter var påmeldt til den europeiske konkurransen – European Union Contest for Young Scientists 2016. Ane Espeseth (18) og Torstein Vik (17) fra Fagerlia vgs i Ålesund gikk helt til topps.

http://www.smp.no/nyheter/2016/09/19/Fagerlia-elever-best-i-Europa-13362584.ece

Les meir

1. plass i Europamesterskap for Unge Forskere

Ane og Torstein har klart det igjen!

I dag gikk de helt til topps i Europamestermesterskapet i Brüssel. Nå går turen til Verdensmesterskapet i Los Angeles 14. - 19. mai 2017.

Tittel på prosjektet: Motivic Symbols and Classical Multiplicative Functions

Veileder og matematikklærer Andreas Holmström.

Andreas Holmstrõm

Mattelærer Andreas Holmstrõm

Følg med på hjemmesida til European Union Contest for Young Scientists: http://ec.europa.eu/research/eucys/index_en.cfm?pg=home

Unge forskere

April 2016:

Ane Espeseth (18) og Torstein Vik (16) er vinnere av førstepremien i Konkurransen Unge Forskere. Prisen er på 10.000 kroner, samt at de to går videre til europamesterskapet i Brussel 15. - 20. september 2016 og til verdensmesterskapet i Los Angeles 14. - 19. mai 2017.

En stolt rektor Yngve Omenås og avdelingsleder Ivar Karsten Lerstad overvar høytideligheten. Elevenes mattelærer Andreas Holmstrõm kunne dessverre ikke være tilstede pga utenlandsopphold.

Bak arrangementet står Proscientia som er Forskningsrådets prosjekt for å øke interessen for forskning og vitenskap. Hvert år arrangeres forskningskonkurransen Unge Forskere for ungdom mellom 13 og 20 år.

Det konkurreres i to klasser: naturvitenskapelig og humanistisk klasse. I tillegg er det en egen klasse for ungdomsskolen. Grupper på opptil 3 deltagere kan delta i Konkurransen. Deltager må ikke ha fullført mer enn ett års høyere utdanning.

Les meir

Vinnerne av Unge forskere i Norge 2016

Ane Espeseth (18 år) og Torstein Vik (16 år) representerer Norge i Europamesterskapet i Brüssel i september og deretter Verdensmesterskapet i Los Angeles i mai 2017.

Tittel på prosjektet: Motivic Symbols and Classical Multiplicative Functions

Veileder og matematikklærer Andreas Holmström følger Ane og Torstein til Brüssel.

Vi ønsker Ane og Torstein lykke til.

Andreas Holmstrõm

Mattelærer Andreas Holmstrõm

Andreas Holmstrôm 

Følg med på hjemmesida til European Union Contest for Young Scientists: http://ec.europa.eu/research/eucys/index_en.cfm?pg=home

Unge forskere
Les meir