Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Ekskursjon til London i uke 43

Vg3 engelsk programfag har hatt en opplevelsesrik uke i London, med blant annet besøk i the Parliament, Shakespeares teater the Globe, universitetsbesøk på Kingston University, og div museum. Været har vært strålende, og elevene superbe! Hilsen Målfrid og Ellen

1ST3 på studietur til Oslo

Forskerklassen har hatt to kjekke og lærerike dager i Oslo. Vi har besøkt teknisk museum, NRK og Norges Bank. Veldig fin gjeng å ha med på tur! Vi ser allerede fram til studietur til Trondheim på Vg2 og London i Vg3

Hilsen Renate og Aino

4ST1 besøker Valldal aktivitetspark

Tidligere i oktober besøkte  elevene fra 4ST1 Valldal aktivitetspark. De fikk prøve 5-kamp med mange morsomme stasjoner: pil og bue, balansegang, trådløype, spikring og mjølkespannkasting.

Det ble også en tur i elva med juving i regi av Valldal Naturopplevingar.

Ansvarlige for turen var faglærerne Joakim Austnes og Vegard Hillestad

(Bildene er godkjent for publisering)

Fotoutstilling i 5. etasje

Fotoutstillingen "Forgotten" av Karrar Al-Azzawi henger i 5. etasje utenfor biblioteket ut oktober. Bildene viser flukten og livet i flyktningeleirene i Hellas, der han ble holdt i mer enn et år.

Ekskursjon med Økonomifagene

Mandag til onsdag i ekskursjonsuken har elevene som har fagene Økonomi og Ledelse, Økonomistyring og Markedsføring og Ledelse 1&2 vært i Bergen. Vi har besøkt Høyskolen på Vestlandet, NHH, Hansa Borg Bryggerier, samt lært Bergen by å kjenne.

Erfaring; det regner MYE i Bergen

Fin tur, fin gjeng og fine opplevelser!

Faglærere som var med på turen var Anna Simonsen og Vegard Hillestad

Helsefag Vg2 med tema hjerneslag

Torsdag 18. oktober hadde Helsefag Vg2 temadag om hjerneslag. En lærende og utviklende dag for elevene ved Helsefag.

FOREDRAG 1: Nils Espen Lilleheim- Tema HJERNESLAG SOM UNG- veien tilbake etter hjerneslaget.

FOREDRAG 2: Birgit Lilleheim- Tema PÅRØRENDE- kona til Nils Espen, forteller om sine erfaringer som pårørende.

FOREDRAG 3: Vegard Muriaas- Tema HJERNESLAG SOM UNG AKTIV MANN -  Opptrening og veien tilbake, med Fatige som senkomplikasjon

FOREDRAG 4: Oda Marie Muriaas, elev på Helsefag vg2- Tema DATTER til Vegard, hvordan er det å være datter til pappa med gjennomgått hjerneslag.

Tusen hjertelig takk for at dere kommer til oss og deler deres livsfortellinger

Mvh faglærere Marit Haugan Gjøsund/ Karianne Hildremyr

Fotoutstillingen "Forgotten"

av Karrar Al-Azzawi henger i 5. etasje utenfor biblioteket ut oktober. Bildene viser flukten og livet i flyktningeleirene i Hellas, der han ble holdt i mer enn et år. Karrar flyktet i februar 2016​ fra Bagdad i Irak sammen med sin søster. De bor nå i asylmottak i Ulsteinvik. Han kommer til Fagerlia på internasjonal dag, onsdag 31. oktober, for å fortelle om det å være flyktning.

(Klikk på bildene for stor størrelse)

Livsglede for eldre på Vigra Bukollektiv

- For en dag med fantastiske ungdommer som bidro til en annerledes dag for beboere ved Vigra bukollektiv fredag 19. oktober. Dans, musikk, sang og aktiviteter både ute og inne var noe av det som sto på dagsplanen.

Livsglede gir "godfølelse" både til beboerne og ungdommene. Dette er med på å stimulere og utvikle ferdigheter - og gir elevene mulighet til å se hele mennesket. Elevene fikk erfare Livsfortellinger fra beboerne som et viktig fokus i demensomsorgen.

Tusen takk til beboere, ett fantastisk personale og ikke minst takk til Vg2 Helsefag ved Fagerlia videregående skole.

Mvh faglærere Marit og Karianne.

Fagdag 2ST3

I dag har samfunnsøkonomigjengen i 2ST3 besøkt NTNU.

Vi har møtt syv ulike foredragsholdere som har fortalt og engasjert oss med temaer innen finans, bitcoin, innovasjon og markedsføring.

Takk til Erik Nesset som har lagt opp til super dag for oss.
Hilsen Aino og gjengen.

3KDA på industridesignkonferanse

3KDA (Kunst, design og arkitektur) deltok på IDC18 (Industridesignkonferansen2018) på Giske torsdag 18. oktober.

De fikk høre interessante foredrag av bl. a. Bård Eker, Paal Holter, Erik Håkonsholm og Einar Hareide, alle representanter for store industridesignbedrifter lokalt og internasjonalt, innen skips-, møbel-, helse-, kommunikasjon- og bildesign.

Elevene lærte at design er mer enn bare å tegne gode produkter. Musikkinnslag av Amanda Delara var det også.