Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Utdanningsmesse i Fagerlihallen 30. og 31. januar

Elevene ved Fagerlia vgs skal besøke utdanningsmessa i Fagerlihallen etter vedlagt plan.

Les meir

Markedsføring og ledelse 1 og 2 - fagdag

Over 50 elever fra Markedsføring og ledelse 1 og 2 fikk fredag 27. januar besøk av Anne Birte Hanken fra kaffebrenneriet Jacu. En entusiastisk gründer som bla. fortalte om Jacu sin historie, deres arbeid med merkevarebygging og markedet til Jacu. Elevene arbeidet deretter med oppgaver knyttet til kaffebrenneriet. 

Elever og lærere var meget fornøyd med fagdagen. 

Les meir

Spel om draum

I spel om draum møter vi gudesonen som reiser ned til verda, for å prøve seg som menneske og for å undersøke kor vidt det er synd på menneska. I forestillinga brukes draumen sin usamanhengande og ulogiske form, og det byttes stadig mellom ei fiktiv draumeverd og at ungdomane i stykket sjølv reflekterer rundt det å vre eit menneske. Eit ungt menneske. Stykket er inspirert av teaterstykket Ett Drömspel av August Strindberg, men har fått eit anna innhald ved at delar av teksten ...har blitt inspirert av ungdomane som spelar i det.

Les meir

Kultursekken - Hemmelig helt 23. og 24. januar

Se under bilder fra foredraget.

Svein Sæter tar for seg eventyreren Knut Haugland som både var med i Kon Tiki-ekspedisjonen og Tungtvannsaksjonen. Her speiler han Knut Haugland opp mot kjente historiske hendelser og tar for seg hvilke ressurser som kan finnes i et menneske.  Formen er foredrag med film.

Dato: 23. og 24. januar

Sted: Auditoriet

Les meir

Samfunnsøkonomielever har i dag besøkt Sparebanken Møre

Takk til Sparebanken Møre og Inge Furre for et spennende og godt foredrag om sentrale emner i faget vårt. Viktige temaer som vi var inne på i dag var blant annet: Finanspolitikk, pengepolitikk, Brexit samt ny president i USA. Dette var en kjempefin avslutning på fagdagen vår!

Les meir

Forfattar Sunniva Relling Berg

besøkte Fagerlia vgs fredag 20. januar i samband med fagdag i «Norsk». Tema for dagen var tekster, skriveglede og fantasi.  Her kan dere lese mer om forfatteren: http://sunnivaberg.no/

Les meir

Elevrådsstyret fra januar 2017

Følg lenken til oversikt over elevrådsstyret ved skolen fra januar 2017. Bildet viser elevrådsleder Linn Holst Dyrnes 2ST2.

http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Tjenester/Elevraadet

Les meir

FagerLOVE - 17.01.17

Maria (21) er årets nykommar i komikar-Norge. Ho er med i Underhaldningsredaksjonen i Bergen Student TV, Standup Bergen, Bergen Impro  Battle og Humorlaboratioret – men det er på Facebook Piateed tar av. I skrivande stund har Maria Stavang 38 732 følgjarar på den sosiale nettstaden. Kvar måndag legg ho ut ein ny video om eit nytt tema, og videoane brukar å få så mange som 100 000 sjåarar.

– Å vere komikar er jo tradisjonelt det å stå standup på ei scene. Men nokre komikarar nyttar no sosiale medium for å nå ut til endå fleire, og å lage humor på ein annan måte. 300 sjåarar på Facebook er lite, men ved ein scene er det jo veldig mange, seier Stavang.

https://www.youtube.com/user/piateed

http://www.framtida.no/articles/maria-21-er-arets-nykommar-i-komikar-norge#.WHil8WeQyUk

Tirsdag 5. time i Fagerlihallen.

Kontaktperson: Elevrådsleder Isak R. Christensen

Les meir

Avgangselevene ved dramalinja med ny forestilling

"Hva skjer når man snur opp ned på Arbeideren? Når man setter publikum på scenen og tar dramaet ut i salen? Det skal avgangselevene ved dramalinja på Fagerlia finne ut når de 27. og 28. januar presenterer en helt ny forestilling med utgangspunkt i August Strindberg sin klassiker "Ett Drömspel"

https://www.facebook.com/Bypatrioten.Aalesund/videos/678102569036778/

Les meir

89% gjennomføring - Elevundersøkelsen 2016

718 av 810 elever har gjennomført Elevundersøkelsen innen stenging av portalen. Takk for god innsats!

Les meir