Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Ekskursjon Nice Fransk II

Bilder fra ei uke med kultur og språkbad. Lærere: Ellen Grytten og Toril Tømmerdal

Vårglede på Fagerlia vgs

Helse og oppvekstelevene hadde invitert eldre i Ålesund til en hyggelig vårfest. Det ble et fint møte mellom generasjoner og kulturer. Underholdning med spennende og variert quiz, allsang av kjente og kjære sanger, servering av deilig pastasalat, rullekake og gulrotkake, utloddning med mange flott premier og sang og dans av elevene.
Elevene fortalte også om sin skolehverdag på Fagerlia vgs og vi fikk også høre erfaringer om det å gå på skole i Afrika. Asbjørnsen Johansen var bedt inn for å fortelle om hvordan det var å gå på skole i Oslo for 70-80 år siden.

Fotografering av arrangementet er klarert.

Ekskursjon London 2MR og 2MD

Ein liten rapport frå verdsmetropolen London. Drama- og danseelevane på vg2 har no gjort byen til sin. Dans har i tillegg til skulebesøk og hyppige besøk ved Pineapple Dance Studios, også sett eit godt utval av førestillingar. Dramaelevane kom frå skulebesøk i "gettoen" i nord-London i dag. Dagane har også gått med til museum (m.a Tate Modern) og vi har sett masse førestillingar. Inspirasjonen florerer til neste års storproduksjon! Hilsen Rune og Nadhira.

(Ekskursjon London 2MR og 2MD 24.03.17-31.03.17)

2SF med flotte dager i Roma

med  kunsthistorie og historie på programmet. Det er fantastisk å få oppleve alt dette som vi leser om i bøkene. Vi har rikelig med godt humør og gode sko til å tåle 22000 skritt pr dag:)

På bildene sees 2SF foran Marcus Aurelius og keiser Konstantin i Capitolinimuseet.

Filmkveld med hybelfolket

Tirsdag 21.3 var 22 svoltne hybelbuarar samla til taco og filmen Sweeney Todd.

Ekskursjon Alicante

Spanskelever fra VG2 nivå 2, Vg3 nivå 1+2 og Vg3 nivå 3 er på språkskole i Alicante. Her er det god stemning, og alt fra byvandring, salsakurs, chocolate con churros, språkleker, shopping, tapas, nye bekjentskaper og språklige utfordringer i klasserommet, hos vertsfamiliene og på gata.

Lure løysingar gir lettare liv

Robotar og andre fikse hjelpemiddel vil bli ein stadig viktigare del av framtidas omsorgstenester. Velferdsteknologi handler om å vere sjef i eige liv, sjølv om helse sviktar. Elevar og lærar frå Fagerlia videregående var nyleg i Danmark (05.03.17 - 25.03.17) for å lære meir om velferdsteknologi. Les artikkel fra Sunnmørsposten Helg 25.03.17.

Fagdag helse- hjertedisseksjon

Fagdag 24.03.17 for Vg1 1HO1 og 1HO2. Dagen gikk med til studering av hjerteslag og lunger, elever fra Forskerlinjen Vg2 deltok også. I tillegg fikk klassene besøk av franske elever og elever fra Akademiet Media. Elevene var svært aktive under fagdagen og ga positive tilbakemeldinger på opplegget.

Info om søking til Vg1 – studiespesialisering med toppidrett

Søkjarar må ha ønske om vg1 studiespesialisering med toppidrett som sitt 1. ønske for å blir vurdert som søkjar.

Inntakskravet til vg1 studiespesialisering med toppidrett er at søkjaren kan vise til idrettslege prestasjonar på regionalt, nasjonalt eller internasjonalt nivå.

Søknaden blir lagt fram til vurdering for aktuell idrettsorganisasjon på regionalt eller nasjonalt nivå, avhengig av korleis den aktuelle idretten er organisert.

Vurderinga blir gjennomført på evalueringsskjema som er fastsett av fylkesutdanningssjefen.

Vurderinga skal resultere i ein karakter for idrettsleg nivå. På grunnlag av denne karakteren vil fylkesutdanningssjefen gi tilleggspoeng for idrettsleg nivå.

Ved inntaket skal karakterpoeng frå grunnskolen telje 30 % og idrettspoeng telje 70%.

Søkjarar som ikkje fyller kravet til inntak på grunnlag av idrettslege prestasjonar blir vurdert som ukvaliserte til inntak på vg 1 studiespesialiering med toppidrett og vil få eit vedtak om at søknaden er avvist.

Søkjarar som blir tekne inn til eit toppidrettstilbod, har rett til inntak på dei neste trinna i opplæringsløpet, dersom dei fyller krava til inntak, jf. forskrift til opplæringslova § 6-28 og § 6-37.

Følg lenken til mer informasjon om toppidrett: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Utdanningsprogram/STUDIESPESIALISERING/Studiespesialisering-Toppidrett

Velkommen til våre fransk venner

Sju franske elever kommer til Fagerlia vgs på utveksling den 23. mars og blir til 4. mai. Elevene skal følge engelskundervisningen på Vg1.
«Nous souhations la bienvenue aux lycéens du Lycée Perseigne, à Mamers, Pays de la Loire, qui passeront six semaines au Lycée Fagerlia, suivant un programme d’échange entre la Norvège et la France. Bienvenue à Romain Hériteau, Léonie Boulvert, Louise Bourdin, Bérénice Girard, Gabriel Laudier et Zoé Langlais ».