Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

FagerLOVE

I aulaen var det standup med Henrik Farley i 5. og 6. time tirsdag 3. oktober.

Henrik er en bunnsolid representant for den nye bølgen komikere – herlig absurd humor med spontane innfall og mye galskap. Han har flere års erfaring fra impro-, teater- og revymiljøet i Oslo, og grunnet sin canadiske bakgrunn opptrer han like godt på engelsk som på norsk. Det som kjennetegner Henrik på scenen er høyt tempo, improvisasjon, uforutsigbarhet og ikke minst at han er veldig morsom.

Henrik Farley - "Det sykeste jeg har hørt"                    

https://www.youtube.com/watch?v=VUBuO6Wpux8

Les meir

Høsttakkefest

BUA elevene inviterte HA-elevene til Høsttakkefest torsdag 28.september. Takk for fint fellesskap! Håper det smakte!

Hilsen

Anne Grethe T. Molvær og Kjell Standal

Les meir

Foredrag for helsefagelevene Vg2

Takk til Kjetil Aamelfot som holdt foredrag om utviklingshemming torsdag 28. september.

Kjetil er utdannet vernepleier og jobber til daglig som avdelingsleder ved Bufellesskap for ungdom og voksen med utviklingshemming i Giske kommune. Ved bufellesskapet bor mennesker med ulike grader av utviklingshemming i alderen 18 år og oppover. 

Et viktig fokus på foredraget var hvordan elevene møter mennesker med utviklingshemming når de skal ut i praksis, både faglig og profesjonelt.

Under foredraget ble det også snakket om velferdsteknologiske løsninger i pleie- og omsorgstjenesten.

Med hilsen fra Ebba og Marit, faglærere

Les meir

Plan for rusarbeid i vidaregåande opplæring

Fagerlia videregående skole har gjennom en prosess med samarbeid mellom elevråd og nedsatt arbeidsgruppe, innarbeidet Møre og Romsdal sin felles plan for rusarbeid i videregående opplæring i en plan for egen skole.

Planen har følgende målsettinger:

 • Forebygging
 • Tidlig innsats
 • Klare rutiner ved bekymring

Klikk på lenken for å lese mer: http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Aktuelt

Les meir

Sebastian klar for internasjonale turneringer

Fagerliaeleven Sebastian Vegsund fra Langevåg og Skodje Bordtennisklubb er en av landets største talent innen bordtennis for funksjonshemmede. Les mer om Sebastian i Sunnmørsposten onsdag 27.09.17: http://www.smp.no/nyheter/2017/09/27/Sebastian16-skal-h%C3%B8ste-erfaring-i-EM-15364825.ece?rs31953

bordtennis
Les meir

Hannah Selsås Johnsen ble vinner av - Ta Ordet!

Konkurransen for elever i videregående skole som konkurrerer om å holde den beste talen. Konkurransen utvikles og organiseres av Retorikkgruppen ved Informasjons- og medievitenskap på Universitetet i Bergen. Skolevinnerne samles til workshop og har muligheter til å gå helt til finalen i Bergen 31. oktober.

talekonkurransen hvor elever i videregående skole konkurrerer om å holde den beste talen.
Konkurransen utvikles og organiseres av Retorikkgruppen ved Informasjons- og medievitenskap på Universitetet i Bergen. Skolevinnerne samles til workshop og har muligheter til å gå helt til finalen i Bergen 31. oktober.

Jury:

 • Lisa Fiskerstrand
 • Christian Grindheim
 • Rune Olav Nilsen
 • Linda Strand Kjerstad
Les meir

Gjenbesøk fra Italia for Internasjonal klasse 3ST2, 19.09. -25.09

Denne uken hadde elevene i 3ST2 gleden av å være verter for sine 22 italienske venner fra Instituto Statale d’Instruzione Superiore «Le Filandiere» i San Vito al Tagliamento og lærerne Georgia Bergamo og Valter Follo.  Samtidig hadde skolen også besøk av en gruppe på seks elever fra Özel Altin Eğitim Okullari i Ankara, og læreren Tolga Özdemir. Gruppa av italienske, tyrkiske og norske ungdommer har hatt en strålende uke med gruppearbeid om valg, demokrati og politiske systemer, tur til Fjellstua, byvandring, båttur med Borgundknarren og besøk på Sunnmøre Museum. Enestående ble også turen til Ulstein Group i Ulsteinvik og Runde Miljøsenter, hvor vi fikk et interessant foredrag av professor Lars G. Golmen, NIVA.  På familiefesten søndag i skolen aula fikk alle se en videofilm om ukas begivenheter laget av Martine Borgund and Kajsa Vestre.  Bildene fra kvelden med bålet på Blimsanden viser nesten magiske øyeblikk for ungdommer fra tre nasjoner som hygget seg sammen. Mandag var det avreise etter et siste besøk på Atlanterhavsparken.

Så var det arirviderci og noen tårer i øyekroken!

(Klikk på bildene for stor størrelse)

Les meir

BUA-elevene med aktiviteter i nærmiljøet

BUA-elevene har hatt undervisningen lagt til ulike arenaer i og utenfor skolen de siste ukene. Elevene forberedes til innhold og oppgaver som de vil møte i praksisen som barne-og ungdomsarbeidere.

Her er noen glimt fra aktiviteter BUA har gjennomført:

 • Kultur- og nærmiljøtur til Borgundgavlen
 • Friluftsliv og fysisk aktivitet - Camp BUA
 • Sikkerhet på lekeplasser - besøk på lekeplasser i nærområdet
 • Kreativitet og lek- lage hånddukker av sokker
Hånddukker
Les meir

Fagdag i Geiranger 22.09.17

I dag har klassene i Økonomi og Ledelse og Økonomistyring besøkt Geiranger. Først fikk vi omvisning og foredrag ved Monja Mjelva, fjerde generasjon vertskap ved Hotel Union Geiranger. Deretter besøkte vi Geiranger Bryggeri, der medeier Sindre Meråk viste oss produksjonslokaler og fortalte historien om oppstarten der.

En flott dag i Geiranger, og en fantastisk mulighet til å vise elevene noe av mangfoldet i regionalt næringsliv.

Anna Simonsen - lærer

(Klikk på bildene for stor størrelse)

Les meir

Tillitsvalgte elever skoleåret 2017 - 2018

Se oversikt over elever som er valgt inn i elevrådsstyret, klassetillitsvalgte, OD-kontakter og russestyret: http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Tjenester/Tillitsvalgte

Les meir