Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Prisdryss til Markedsføring og ledelse 2 i filmkonkurranse

Rotaryklubbene på nordre Sunnmøre takker for flott deltakelse i filmkonkurranse.

1. - 2. - 3. plassene gikk til Fagerlia videregående skole ved Markedsføring og ledelse 2 med faglærer Cathrin Wattø Aasgaard.

Bidrag til forskerkonkurransen - "Holbergprisen"

Fagerlia sendt denne uken tre bidrag til "Holbergprisen i skolen", som er en forskerkonkurranse innenfor samfunnsfag og humaniora. Den ene klassen vår i sosiologi og sosialantropologi har jobbet med metodeprosjekter hele våren, og disse tre forskningsprosjektene ble kåret til de tre beste, og sendes videre til den nasjonale konkurransen.

Titlene på de tre bidragene som sendes videre til den nasjonale kåringen er:

• "Forskjeller på elever i videregående skole" (Av Lene Nordstrand, Kornelia Høydalsvik Osen og June Nesvik Brusdal)
  • "Elevaktive læringsformer" (Av Sofie Avseth, Håvard Vartdal og Sara Pettersen)
  • "Yrkesfaglig studieretning - sistevalget?" (Av Martine Skog Skulstad)

Det er aller første gang Fagerlia vgs er med i denne konkurransen, og vi er veldig spente på avgjørelsen som kommer i mai.

Bilder viser forskerelvene som deltar: Fra venstre: Sofie Avseth, Martine Skog Skulstad, Håvard Vartdal, Lene Nordstrand og Kornelia Høydalsvik Osen. Med på prosjektene er også June Brusdal Nesvik og Sara Pettersen.

Besøk av franske utvekslingselever

Flotte dager for de franske utvekslingselevene som skal være i Ålesund fra 12. april til 22. mai 2018.

Tirsdag 17. april I dag fikk elevene, sammen med sine norske "vertssøsken", møte ordføreren. Her fikk de fikk servert den sunnmørske, tradisjonelle svela, samt en fin presentasjon av Ålesund før, nå og i fremtida

(Klikk på bildene for stor størrelse)

2. plass i konkurransen Unge Forskere

Preben Hast Sørli klasse 3ST3 og Alex Makassioux klasse 2ST3 med 2. plass i konkurransen Unge Forskere og deltakelse i Dansk forskerkonferanse vår 2019.

Vi gratulerer også til realfagslærer Andreas Holmstrõm!

BUA med aktivitetsdag i Borgundgavlen

Elevene på Barne-og ungdomsarbeiderfag inviterte 40 4-åringer fra 3 barnehager i nærområdet til aktivitetsdag i Borgundgavlen.

Elevene planla ulike aktiviteter som fremmer barns fysiske, sosiale og kulturelle utvikling. Barna deltok på stafetter, naturbingo, eventyrdramatisering og sangleker.

Det ble en flott opplevelse for små og store i et fantastisk vårvær i et nydelig kulturområde.

Besøk av franske utvekslingselever

Fagerlia videregående ønsker velkommen til Louane Brouard, Matéo Le Gall, Emma Provost, Kassandra Pivard, Elisa Cléach, Louise Ray, Camilla Labelle, Lysandre Gouin, Jordan Coutelle, Amaury Ched Homme, Audrey Leconte som går på Lycée Perseigne i Mamers, Pays de la Loire, Frankrike.

De skal være i Ålesund og gå på Fagerlia videregående skole fra 12. april til 22. mai.

Lykke til!

Le lycée Fagerlia souhaite la bienvenue à Louane Brouard, Matéo Le Gall, Emma Provost, Kassandra Pivard, Elisa Cléach, Louise Ray, Camilla Labelle, Lysandre Gouin, Jordan Coutelle, Amaury Ched Homme, Audrey Leconte qui sont lycéens au lycée Perseigne à Mamers, Pays de la Loire en France. Ils séjourent ici de 12 avril à 22 mai. Bonne chance à tous !

Gratulerer til Alex og Preben

med finaleplass i Forskningsrådets konkurranse Unge forskere. I år deltok 141 prosjekter fra hele landet, og juryen har valgt ut 21 som får komme til finalen.

• Alex Makassiouk klasse 2ST3
  • Preben Hast Sørli klasse 3ST3

Vi gratulerer også til realfagslærer Andreas Holmstrõm!

Den Kulturelle skolesekken: "To syke søstre"

Søstrene Berit og Bodil har mistet foreldrene sine i en trafikkulykke. Berit ble lam i den samme ulykken og sitter i rullestol. Hun tyranniserer nå søsteren sin på alle tenkelige og utenkelige måter.

Bodil er mer forsiktig og den ordentlige søsteren, og kanskje i manges øyne, litt kjedelig. Men det skal vise seg at hun ikke går av veien for å ta igjen på sin bitre og ondskapsfulle søster.

"To syke søstre" er en grøsserkomedie skrevet av Kjetil Indregard. Publikum tas inn i en verden av bitterhet, humor, ondskap,overraskelser og grufulle grøss.

Sted: Black Box

• MANDAG 9. APRIL

10.00 – 10.55: 1STT, 1ST1, ST3

12.00 - 12.55: 1KD1, 1ST4, 3SF1

• TIRSDAG 10. APRIL

10.00 - 10.55: 1HO1, 1HO2, 1HO3, 1ST6

12.00 - 12.55: 3MR1, 3MD1, 2MR1, 2MD1, 3MU1, 2MU1

• ONSDAG 11. APRIL

10.00 - 10.55: 2KD1, 1ST2, 1ST5

12.00 - 12.55: 1MR1, 1MD1, 1MU1

Respirasjon og sirkulasjon

1HO2 har i de siste ukene jobbet med temaet «Transport i kroppen: respirasjon og sirkulasjon» i Helsefremmende arbeid.

Onsdag 21. mars var tiden inne for å dissekere hjerteslag av gris etter forberedelser individuelt og i grupper. Elevene skulle med disseksjonen finne ut av hvordan hjerte og lunger er bygd opp og fungerer. De fikk blant annet prøve å blåse opp lungene med slange, finne luftrørsgrenene og identifisere de ulike typene blodårer i hjertet.

Internasjonalisering vg2 Helsearbeiderfag i Danmark

4 elever har gjennomført arbeidspraksis i Danmark i 3 uker. To elever har vært i Falkenberg Plejecenter i Helsingør og to elever har vært i Svovelhatten plejecenter i Odense.

De har også besøkt Knuds hus i Odense, et velferdsteknologisk læringshus for personell som arbeider i helse og omsorgstjenester i Odense kommune.

I tillegg har de besøkt Det hjelpsomme hjem i Odense. Dersom du arbeider innenfor helse- og omsorgstjenester er dette også et godt læringssted, siden kvalifiserte fagpersoner arbeider til daglig her. Alle hjelpemidler- muligheter og teknologi som finnes her kan prøves ut. Hjemmet er innredet som ett hjem, slik at du kan forestille seg hvordan ting kan brukes og fungerer i ditt hjem. Hjelpemidler og teknologi blir individuelt tilpasset brukere sine behov i alle aldre.