Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Heldagsprøveplan 2019

Heldagsprøveplan er publisert på skolens hjemmeside under skolerute og planer.

Elevundersøkelsen H2018 - 83 % pr. 16.11.18

Elever som ikke har svart har fått tilsendt påminningsbrev torsdag morgen.

En lenke med innlogging til elevundersøkelsen ble sendt på e-post til alle elever mandag 29.10.18 med post@conexus.no som avsender.

• Elevundersøkelsen er obligatorisk for alle elever på vg1, vg2 og vg3 i Møre og Romsdal. Dette er politisk bestemt av Utdanningsutvalget i fylket.

Fjorårets gjennomføring endte på 87,4 % - med hele 10 klasser som hadde 100 %. I år har skolen som mål å oppnå minst 90 % gjennomføring. Elevundersøkelsen gir viktige tilbakemeldinger på læringsarbeidet og skolemiljøet, og det er viktig for oss å ha valide resultater når vi vurderer dem. Tilbakemeldingene i elevundersøkelsen blir brukt i ulike skolestatistikker, i skolens styrende organer, i årsmeldinga og selvsagt i klasserommene der lærerne går gjennom resultatene sammen med elevene.

Hybelbuarsamling 12. desember med bakedag i kantina

Vedlagt finn du aktivitetskalender med oversikt over aktivitetar for dokke som er hybelbuarar (markert med gult).

Fyll ut vedlagt påmeldingsskjema slik kan beregne nok mat og ta høgde for matallergiar, matintoleranse, vegetar el. l., men møt opp om du tilfeldigvis ikkje har hugsa å melde deg på.

Alle aktivitetar startar kl. 15:00 slik at det blir ein forlenging av skuledagen, og startar med servering.

Første onsdag kvar månad er det spelettermiddag på biblioteklaben frå kl. 15-17.

Utveksling fra Yssingeaux

Femten franske elever fra Yssingeaux i Auvergne-Rhône-Alpes​ har vært to uker på utveksling i Ålesund. De norske elevene var hos dem i september for å lære seg mer fransk, samt få innblikk i fransk mat og kultur. Nå har de franske fått innblikk i vår region, laget lokal mat, vært med på aktiviteter og lært litt om byens historie. Vennskap for livet er knyttet! Det var en tårevåt avskjed på Vigra da de reiste hjem på lørdag.

Bilder er publisert med tillatelse!

(Klikk på bildene for stor størrelse)

Husk å søke om stipend

Søk innen 15. november hvis du vil ha støtte fra Lånekassen for høstsemesteret 2018. Her ser du hvor mye du kan få.

Alle elever får utstyrsstipend

Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring har rett til utstyrsstipend. Du får stipendet uansett hvor mye foreldrene dine tjener, men du må søke for å få det. Har du allerede fått stipend, behøver du ikke å søke på nytt.

Det er én felles søknad for stipend og lån, som du finner på www.lanekassen.no/soknader.

Kunst, design og arkitektur viser kunstprosjekt i uke 46

2KDA har laga til ei utstilling på Rådgiverkontoret ved Aulaen med modeller som de har laga i forbindelse med ei oppgave om å oppgradere to spesifikke uterom ved skolen. En kan se utstillinga gjennom glasset i døra, men i hospiteringsuka vil det være åpent inn til utstillinga med vakter i matpausa, for dei som ønsker å ta en nærere kikk.

3KDA vil også jobbe med et litt synlig prosjekt i uke 46, da de jobber med kubistiske uttrykk på vindua til Aulaen.

Hospitering uke 46

Velkommen til hospitering på Fagerlia videregående skole fra mandag 12. november - fredag 16. november.

(klikk på programmet for stor størrelse)

Bilder fra Internasjonal Dag

Se vedlagt program for Internasjonal dag og Operasjon Dagsverk. Klikk på bildene for stor størrelse!

Bilder fra Operasjon Dagsverk

I år har Sparebanken Møre hatt et samarbeidsprosjekt med OD-komiteen på Fagerlia vgs. Banken betalte for elever som trengte hjelp til å skaffe jobb. Forutsetningen var at elevene gjorde noe som bidro til et bedre nærmiljø.

Sparebanken Møre ønsket særlig å rette fokus mot å glede de eldre. De fleste jobbene som komiteen skaffet - omhandlet nettopp dette.

Sparebanken møre - logo

Der var to elever hos Giske Frivilligsentral, de har brukt dagen til sykkeltur (elektrisk sykkel) med beboere fra Giske omsorgssenter.

To elever var hos Ålesund frivilligsentral - de stelte i stand mat og tilbragte tid sammen med Bridge-klubben.

To elever var hos Klipra seniorsenter - de bakte julekaker sammen med de eldre der.

To elever tilbragte tid hos Spjelkavik Seniorsenter, og spilte spill og serverte mat til pensjonistene.

Seks elever var på ryddeaksjon i Gangstøvika i samarbeid med "plastfritt hav"

En elev var på Sula.

Takk til Amelia Liljevold Hauge fra klasse 2ST1 som skaffet jobber og engasjerte elever til frivillig arbeid i nærmiljøet - og takk til Sparebanken Møre som bidro med pengene.

Amalia Lijevold Hauge

Alle bildene er godkjent for publisering

OD red
OD- red