Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Uke 51 og uke 01 - rydding av kantine, bibliotek, mediatek og uteområde

STT i uke 51. Kontaktlærere: Pracy / Krohn / Rødland / Ødegaard

2ST1 i uke 01. Kontaktlærere: Kirsti Røsand / Svein André Valdal

NB! Ikke glem at det må ryddes på bibliotek og mediatek mot slutten av matpausen/etter matpausen, 1 elev må ta en runde dit opp hver dag i ryddeuka - TIRSDAGEN hadde det vært fint om dette kunne gjøres mot slutten av 5. timen.

Ryddeanansvar blokk C uke 49 og 50: 2MD/2MR. Kontaktlærere: Berit Holstad og Rune Sæter

Livsglede for eldre med julefester

Vg1 HO arrangerte julefester på Spjelkavik omsorgssenter og Klipra seniorsenter 6. og 7.12.
Flott innsats fra samtlige elever, og takknemlige eldre som ga uttrykk for at de hadde hatt det kjempefint. De ville gjerne ha besøk til neste år også!

Bilder er gjengitt med tillatelse! (klikk på bildene for stor størrelse)

Fagdag for Helsefag Vg2 på NTNU

Fredag 6. desember hadde elevene på helsefag Vg2 fagdag ved NTNU. Elevene øvde til ferdighetstest i øvingslokalene - det var en lærerik og super dag for elevene

Blokkskjema

Oversikt over programfagtilbud skoleåret 2019-2020 finner dere her: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Informasjon/Fagvalg

Fagtorget 12.12.18

er for elever på VG1 og VG2 ST, 2ST1 og 3ST1, 1KDA og 2KDA, samt HO- elever i VG2 som skal ta påbygg på Fagerlia vgs. Hvert fag/ faggruppe får tildelt et bord i aulaen. Se oversikt under for tidspunkt for når de ulike klassene kommer.

Det blir også fagtorg i 5. timen tirsdag 5. februar. Det organiseres på samme måte og vil være obligatorisk for VG1 ST og KDA, etter behov for VG2.

Forskningskampanje 2018

Tusen takk til 1ST3 som deltok i Forskningskampanjen 2018: Sjekk skolematen.

Undersøk resultater fra hele landet nærmere på https://www.miljolare.no/aktiviteter/skolematen/

LilleStortinget 2019

Regjeringen ble høytidelig dannet tirsdag 04.12.18. Se oversikt over medlemmene her: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Prosjekter/LilleStortinget/LilleStortinget-2019

Gigantenes fall

Forberedelse til nybygg ved Fagerlia vgs er i gang. Tirsdag 27.11. og onsdag 28.11 forsvant både bøketrærne og eika på skoleområdet. Lærere og elever har fulgt prosessen frem mot tre-fellingen. Elevene på kunst, arkitektur og design samlet eikeløv og nøtter og gjenkjente motivene i Jugendstilen, tidsaktuelt som sterke symboler fra nasjonsbyggingen i 1905. Her ble også litt julefølelse da de fant "Tre nøtter til Askepott".

Undervisningsevalueringen

Gjennomføring starter i uke 48 med frist uke 50. Det er politisk vedteke at vidaregåande skolar i Møre og Romsdal skal gjennomføre ei undervisningsevaluering kvart skoleår. Målet med evalueringa er at ho skal vere eit verktøy for kvalitetsutvikling i den vidaregåande opplæringa i fylket. Resultata vil brukast i utviklingsarbeid mellom lærar og undervisningsgrupper, og mellom lærar og avdelingsleiar. Rambøll Management Consulting hjelper fylkeskommunen i design, gjennomføring og rapportering av evalueringa.

Nå begynner bygginga av nybygget

Av denne grunn vil dessverre parkeringsplassen sør for blokk B bli tatt ut av bruk fra mandag 19. november.

«Kiss’n ride -sonen», rundkjøringa, sør for blokk B vil også bli avstengt, og alle som kjører elever til skolen vil derfor bli oppfordret til å bruke bussrotunden i Gangstøvikvegen når de skal slippe av passasjerer. Kontaktlærerne må informere elevene om dette.

Det vil også være et risikoutsatt krysningspunkt for fotgjengere vest for blokk B pga. anleggstrafikk. Entreprenøren vil forsøke å unngå tung trafikkbelastning ved skolestart og skoleslutt, men alle må være oppmerksomme på farene med fotgjengere og anleggstrafikk på samme sted.

Byggeplassen vil bli inngjerdet, og det vil bli montert en brakkerigg ved Borgundvegen. Vær forberedt på at graving, boring og byggearbeid kan medføre en del støy. Vi ber om forståelse for dette.

Ansatte og elever som har anledning til å benytte seg av offentlig transport, sykle eller gå, oppfordres til dette. Da blir det mer plass til ansatte og elever som ikke har andre reelle alternativ til transport enn å kjøre egen bil. Det blir ikke anledning til å parkere på skoleplassen av hensyn til trafikksikkerheten for gående og tilkomst i forbindelse med vareleveranser.

(Klikk på bildet for stor størrelse)