Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Prosjekter > LilleStortinget > LilleStortinget 2018

LilleStortinget 2018

Regjeringslansering 12.12.17

Regjering LilleStortinget            
            Klasse  
Statsminister   Lene Vadseth Larsgård 3ST4  
Finansminister   Kristian Kleppe   3ST3   
Utenriksminister   Isak Røssevold Christensen   3ST3  
Kulturminister Ayan Mohamud Noor   3ST4  
Miljøminister Martine Alexandra Borgund 3ST2
Inkluderingsminister   Lars Magnus Longva 3ST4  
Likestillingsminister Kajsa Vestre 3ST4
Helseminister Adriane Kurseth Grønfur 3ST4
Justis- og beredskapsminister Karen Fjellby Grung 3ST2   
Velferdsminister Emilie Røren Skarbø 3ST5
Arbeids- og næringsminister  Astrid Kleppe Oksholen 3ST2 
Kunnskapsminister    Marte Strømsvik Osvold 3ST2  

Formålet med dette rollespillet er:

Å skape samfunnsengasjement og økt forståelse for hvordan vårt demokrati og styresett fungerer. Økt læringsutbytte ved å aktivisere elevene i en virkelighetsnær situasjon. Å inspirere og utdanne elevene gjennom et pedagogisk opplegg som gir grundig opplæring i prosessene fra stortingsvalg, konstituering, til debattering og votering i Storting og regjer. ingÅ bidra til økt valgdeltakelse blant de yngre velgerne. Et godt eksempel på godt samarbeid mellom skole og arbeidsliv

Alt som skjer gjennom rollespillet er forankra i den generelle læreplanen, læreplanen for samfunnsfag samt politikk og menneskerettigheter og medie- og informasjonskunnskap.

Det er elevene selv som velger hvilke lovforslag (proposisjoner) de vil fremme for behandling i LilleStortinget og elevene må da behandle disse forslagene på bakgrunn av de partipolitiske standpunkt som rollene krever at de setter seg inn i på forhånd.  Av praktiske årsaker har vi begrensa antall statsråder og tatt oss friheten til å lage noen nye departement alt etter interesseområdene til elevene.

Fagerlia videregående skole skal gjennomføre dette rollespillet i perioden 6.- 8. mars 2018 og forberedelsene er allerede godt i gang.  Det er VG3- elevene i faget politikk og menneskerettigheter som danner regjeringa og VG3- elevene i faget medie- og informasjonskunnskap er kommunikasjonsrådgivere og redaksjon med egen nettavis. Utenom dette er det alle VG1- og VG2- elevene som har fellesfaget samfunnsfag som skal være deltakere i rollespillet. 

Kontaktpersonar

Eirik Sundquist Torp Eirik Sundquist Torp
Avdelingsleder samfunnsfag og økonomi
71 28 16 00 /
Mob. 908 55 784
Send e-post