Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Prosjekter > LilleStortinget > LilleStortinget 2016 > LilleStortinget - 5. april 2016 - Dag 1

LilleStortinget - 5. april 2016 - Dag 1

Lille Stortinget er åpnet. Oppmerksomheten ble skjerpet da en høytidelig trompetfanfare brøt stillheten i salen. Sissel Standal inntok talerstolen og innledet rollespillet. Etter å ha forsikret alle om det harde arbeidet bak arrangementet, håpte hun dagene som kommer blir en inspirasjonskilde til elevenes fremtid.

(Klikk på bildene for stor størrelse!)

Rektor Yngve Omenås entret scenen og takket de som har strevet for disse tre dagenes begivenheter. Han var overbevist om at disse dagene blir store. Kort og godt innledet han til talerstolens tredje gjest, som han lovet ville bringe høytidelighet over seremonien.

Rektor Yngve Omenås

Blikkene i salen ble snart konsentrert rundt en gjenkjennelig skikkelse. Ordfører Jon Aasen gjorde seg klar til offisielt å starte dette tre dagers rollespillet. Han startet talen med å insistere på hvor viktig det er å ha kunnskap og forståelse over samfunnet og demokratiet. Han erkjente at det kan være vanskelig å forholde seg til andres ideer og verdier, men presiserte hvor essensielt et slikt mangfold er for samfunnet. Aasen fortsatte med å minne stortingspresidenten på sin plikt til å passe på at de som snakker ikke diskriminerer eller krenker andre. Han argumenterte med at det er politikerens oppgave å bringe demokratiet videre, ikke å splitte samfunnet. Ordføreren rundet av med hvordan han tror at elevene vil glemme skuespillet og bli om til politikeren.

Jon Aasen

Åpningsseremonien ble avsluttet med at stortingspresident Isak Christensen konstituerte stortinget. Lille Stortinget er for første gang åpnet på Fagerlia vgs

Presidentskapet

Skribent:         Sondre Stokke

Fotograf:         Eirik Borlaug

Fagerlia Budstikke: http://lillestortinget2016.blogg.no/

Sunnmørsposten tirsdag 05.04.2016 - 1: http://www.smp.no/nyheter/alesundogomland/2016/04/04/Ministere-klare-for-makt-12556151.ece

Sunnmørsposten tirsdag 05.04.2014 - 2: http://www.smp.no/nyheter/2016/04/05/Vil-gi-v%C3%A5pen-til-vektere-12557946.ece

Åpning og trontale i LilleStorting 2016: http://www.smp.no/video/article12557777.ece