Fagerlia VGS > Elevtjenester > Elevtjenesten > Rådgivere > Tips fra rådgiverne > Få svar på spørsmål om studier i utlandet!

Dag Sigurd Mæle Dag Sigurd Mæle
Mob. +4790993928

Få svar på spørsmål om studier i utlandet!

Vi i ANSA har vært travle på begynnelsen av skoleåret. Webinar-kalenderen er fylt opp med masse tilbud for elever fra hele Norge.

Webinar (web+seminar) er en online presentasjon hvor deltakerne følger foredrag på sin egen datamaskin hjemmefra. Innloggingsinformasjon blir sendt deltakerne på forhånd. Det er mulig å stille spørsmål på det man lurer på i løpet av webinaret.

Merk at første arrangement allerede er i dag, for studier i Canada!

Full oversikt, og lenker til påmelding finner man  via vår nettside

Studere i utlandet

Drop-in på torsdager – nå for hele landet!

Dersom man ikke finner ett webinar som passer kan man delta på digital drop-in.

ANSAs populære drop-in-tilbud er nå utelukkende blitt digitalt og dermed ett tilbud for hele Norge. Her trenger man ingen påmelding og det er gode muligheter for å stille spørsmålene man lurer på i chatten.

Tid:  torsdager mellom kl. 15:00-16:30

Klikk på denne linken og du kommer inn til vårt digitale drop-in rom:

Når skal elevene starte søknadsprosessen til studier i utlandet?

For skolestart høsten 2020 starter de første søknadsfristene allerede nå, høsten 2019. Det betyr at elevene må være tidlig ute.

De aller første fristene er til Oxford og Cambridge samt medisin- tannlege- og veterinærstudier i Storbritannia. Dette gjelder ikke for en veldig stor gruppe, men for dem det gjelder er det veldig viktig å vite at fristen er allerede 15.oktober. Tidlig ute må også søkere til universitetene i California være. University of California-systemet har frist 30.november.

Se ANSAs oversikt over søknadsfrister til studier i utlandet

Språk- og opptakstester

En god grunn til å være tidlig ute med planleggingen er at man kanskje må ta en språk- eller opptakstest.

Disse testene må man møte opp på et testsenter for å ta, og det er påmelding på forhånd. I enkelte tilfeller er det stor pågang så det er viktig å melde seg på så man rekker alle frister.

På våre nettsider finner dere oversikt over både språk- og opptakstester, hvor man kan ta testen samt hvordan man melder seg på.

ANSAs oversikt over språktester og påmelding til disse.

ANSAs oversikt over opptakstester

Med vennlig hilsen,