Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Elevtjenester > Elevtjenesten > Rådgivere > Tips fra rådgiverne > ANSA Nyhetsbrev for september 2020

ANSA Nyhetsbrev for september 2020

Viktig nyhet for alle oss som arbeider med utdanning i utlandet

Endelig kom nyheten vi i ANSA har bedt om og ventet på; Kunnskapsdepartementet var de første til å gi oss svar "svart på hvitt" at det er greit å dra ut for å studere i utlandet.

“Vi anser reiser som studenter gjennomfører til sine utenlandske studieland for å være nødvendige reiser på lik linje med nødvendige arbeidsreiser." ............... ”Regjeringen mener at studenter som skal til utlandet på studieopphold i flere måneder utgjør en veldig liten risiko for nettopp det.”

Assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad fulgte opp på samme måte, her i sak fra Nrk.no  «Vi snakker ofte om nødvendige og ikke nødvendige reiser. Det å reise på en planlagt studiereise er noe som er en nødvendig reise i utgangspunktet. Smittevernsmessig bør det ikke være store problemer ved det slik situasjonen er nå, sier Nakstad.»

 
ANSA sørger for forsikring for dem som reiser ut

Som student i utlandet er forsikring viktig. ANSAs forsikring gjelder også for dem som skal studere i USA og i flere andre «røde» land.
NYHET! Forsikringen dekker nå sykdom som følge av covid-19.

Webinar-kalenderen er oppdatert

Vi har nettopp lagt ut over 30 webinarer om det å studere i utlandet. Webinarene er for alle som vil lære mer om studier i utlandet, enten man er elev, foreldre eller rådgiver.
Studier i Spania, Frankrike, USA, Canada, medisinstudier, språkstudier. Dette  er bare noen av tilbudene vi har, og mere kommer etter hvert!

Oversikt og påmelding til webinar

Søknadsfrister

https://www.ansa.no/Studier-i-utlandet/For/praktisk-informasjon/soknadsfrister/

Ofte stilte spørsmål

https://www.ansa.no/Studier-i-utlandet/For/faq-studier-i-utlandet/