Dag Sigurd Mæle Dag Sigurd Mæle
Mob. +4790993928

ANSA Nyhetsbrev for november

I dette brevet kan dere lese om studier i Irland, stipender og søknad til USA og business skoler i Portugal.

Irland - billig studieland

Irland er et billig og bra valg som altfor få norske studenter vet om.

Nordmenn kan studere gratis, eller betale veldig lave skolepenger, avhengig av universitet.

Hvordan søke – prøv selv

For å søke til Irland går man gjennom det sentrale opptakskontoret CAO.

Dette systemet åpner i disse dager, søknadsfristen er 1.februar 2020.

Dersom du som rådgiver vil prøve å søke så har de en Demo Application. Søknaden er relativt enkel å fylle ut!

Krav om engelsk til Irland

Engelsktest: TOEFL eller IELTS, eller karakter 4 eller bedre fra engelsk i Vg3 (eksamen eller standpunkt).

Les mer om studier i Irland

ANSAs nettside om studier i Irland

USA – søk stipend

Norge-Amerika foreningens partnerskoler har stipender for nordmenn.

Her finner dere en liste over hvilke skolene de samarbeider med.

I søknaden skal det være med to anbefalingsbrev fra lærere, det kan også være krav om språk- eller opptakstester, det kan man finne mer informasjon om i dette heftet.

Skal du skrive anbefalingsbrev?
Sjekk ANSAs 10 tips til den som skal skrive anbefalingsbrev.

University of California

Elever som sikter høyt i USA vil ofte søke seg til en av skolene innenfor UC-systemet. UC har ni campuser hvor UCLA, UCSD og UC Berkeley kanskje er de mest kjente.

Felles søknad for alle campusene er nå åpnet. Søknadsfrist 30. november.

Merk: man må enten ha opptakstesten ACT with Writing Test (tilbys ikke i Norge) eller SAT with Writing eller SAT with Essay innen desember-testen i 2019.

Man må også ha tatt enten Toefl eller IELTS ikke senere enn januar.

To nettsider med informasjon er relevante for disse søkerne, både International Applicants og Applying as a freshman

Portugal: tre business skoler flere burde få vite om

Portugal har hele tre business-akkrediterte business skoler med tilbud om programmer på engelsk.

Prisen er relativt gunstig; fra rundt 5000 til 7500EUR i året, som er rimelig sammenlignet med mange andre skoler rundt i verden.

Med vennlig hilsen,

Lena Dammen