Fagerlia VGS > Aktuelt > Nyheter > Training abroad - a new challenge

Training abroad - a new challenge

Seks elever fra avd. HO er i København på utplassering/ praksis i skole/ skolefritidsordnig (SFO), barnehage og pleiehjem.

Training abroad

Tora Margrete Tunset og Helle Flydal Sørnæs (2HA1) er på plass i Svendebjerghave Plejehjem i Hvidovre og melder at de har det fint og trives godt. De har nylig vært med å feire 103 årsdag og er imponert både over den spreke dama og hvor hjemmekoselig det er på dette pleiehjemmet.

Malin Krogsæter Giske (2BU2) og Alice Mari Blomvik (2BU1) har praksisen sin i skole og SFO i Dragør skole Nord. De har fått oppleve spennende fritidsaktiviteter både inne og ute og Malin har vært på tur sammen med barna til akvariet Den blå Lagune ved Kastrup flyplass. Både Malin ig Alice sier det trives godt i Danmark.

Anniken Raknes (2BU2) og Martine Listhaug (2BU1) synes det er spennende å komme til en Dansk barnehage. Det er litt vanskelig å forstå alt barna sier, men etter hvert som de har blitt bedre kjent med både barn og språk, går det lettere.

Elevene stortrives på Håndværker – Skolehjemmet hvor de bor sammen med elever og lærlinger fra mange land. Her ordner de seg også med mat selv på felles kjøkken. Til tross for at de trives i København legger de ikke skjul på at de savner venner og familie.