Fagerlia VGS > Aktuelt > Nyheter > Gullgutter fra Fagerlia vgs

Gullgutter fra Fagerlia vgs

Sigurd Holten Bøen kapret to gull i juniorklassen på åpningsdagen i Nordisk mesterskap i svømming i Sverige, mens klubbkameraten Ole Martin Bjørlykke tok gull på 1500 m i klasse Pre- senior.

Sigurd Bøen og Ole Martin Bjørlykke

Uklipp fra dagens Sunnmørspost 15.12.14: Etter tre gull og en bronse, fortsatte AaSLK den gode trenden i Nordisk juniormesterskap i svømming. Lørdag og søndag ble det fem nye medaljer for de tre Ålesund-svømmerne.
 Fulgte opp fredagens suksess med flere medaljer i helga

BESTEMANN: Ole Martin Bjørlykke fikk prisen for «beste prestasjon» i pre-seniorklassen for sin suverene seier på 1500 meter fri på åpnin...gsdagen. Bjørlykke tok også sølv på 400 meter fri under Nordisk juniormesterskap i Sverige denne helgen. Foto: Rune Helle
 SVØMMING

Sigurd Holten Bøen starta mesterskapet med to gull på fredag. Lørdag var han med på stafettlaget til Norge som tok bronse på 4x200 meter fri. Samme dag ble han også nummer fire på 100 meter fri. Søndag ble det to nye medaljer, også de på stafett. I både 4x100 meter medlet og 8x50 meter fri mix stafett ble det bronsemedaljer.

I tillegg hadde Holten Bøen den femte beste tiden i forsøkene på 400 meter fri, men siden han ble slått av to nordmenn, ble det ingen plass i finalen. Nærmeste landsmann slo han med tre hundredeler. – Sigurd er bedre enn noen gang nå, men det er fremdeles litt å jobbe med. I finalen på 100 meter blir det litt rotete. Han blir litt ivrig, så vi må fokusere mer på det mentale fremover, sier trener Glen Cudmore.

Bestemannspris. Etter fredagens gull på 1500 meter i pre-seniorklassen, var Ole Martin Bjørlykke i en tett kamp om et nytt gull søndag. I finalen på 400 meter fri, kjempet AaSLK-svømmeren mot landsmannen Knut Oscar Skipperud om den gjeveste medaljen. Bjørlykke måtte gi tapt til slutt, men slo inn på 3.49,70. Ny personlig rekord med tre sekunder. I tillegg ble han en del av en sjelden klubb i norsk svømming.

– De to ble den fjerde og femte under 3.50 i historien. Og Ole Martin følte at han hadde mer å gå på etter løpet. Finalen var litt rotete teknisk, sier trener Cudmore, som var med landslaget som assistenttrener.Bjørlykke fikk også utdelt premien for «beste prestasjon» i pre-seniorklassen for gulløpet på 1500 meter fri. – Veldig moro for Ole Martin, roser treneren.

– Lover godt. Ålesundtrioens yngste medlem, Silje Mari Bjørlykke, fikk også med seg en medalje i helga. Som ankerkvinne på Norges 4x200 meter fri, sikret hun seg en ny bronsemedalje. Hun ble også nummer seks i finalen på 400 meter fri.

– Hun ble kun slått av én svømmer fra samme årgang (2000), så det blir en fin gulrot til neste år, sier Cudmore. Totalt ble det tre gull, ett sølv og fem bronse på AaSLK i mesterskapet i Sverige. – Det har vært et veldig bra mesterskap. De har vært best når det gjelder, roser treneren.

torgrim.bakke@smp.no

– Sigurd er bedre enn noen gang nå, men det er fremdeles litt å jobbe med.

TORGRIM BAKKE
 GLEN CUDMORE