Fagerlia VGS > Aktuelt > Nyheter > Det nærmere seg OD-dagen 30. oktober

Det nærmere seg OD-dagen 30. oktober

OD 2014 skal gå til Utviklingsfondets prosjekt «Mitt liv – mine valg» til jenter i Etiopia og Malawi. Utviklingsfondet var en av tre kandidater som norske elever stemte over på Elevtinget 13. mars.

Operasjon Dagsverk 2014

Slik fungerer Alternativt Dagsverk, steg for steg:

• Finn ut hva du vil gjøre på OD-dagen.
  • Før dette på den gule listen i klassen (oversikten over hva alle skal jobbe med)
  • Finn deg en arbeidsgiver som kan garantere at du tjener inn minstesummen (det kan være foreldre/foresatte eller ansatte i butikken du står utenfor m.m.)
  • Finn et smart sted å gjennomføre dagsverket på (gjerne der det er mange mennesker, evt. gå gjennom sentrum, stikk innom store bedrifter o.l.)
  • Gjennomfør dagsverket og informer kundene om OD og året prosjekt (ha gjerne flyere om årets prosjekt slik at kundene vet hva pengene går til)
  • Lever de pengene du har tjent til skolekomiteen på din skole (alle pengene skal leveres inn, og hvis du ikke har tjent nok skal arbeidsgiveren betale mellomlegget)
  • Husk også at eleven skal motta et arbeidskort fra skolekomiteen på sin skole. Her fører man på hvor mye man har tjent i løpet av arbeidsdagen, og arbeidskortet signeres av arbeidsgiver. Deretter leveres den gule delen inn til skolekomiteen sammen med pengene.

Mer informasjon finner dere på hjemmesiden til Operasjon Dagsverk: http://www.od.no/