Fagerlia VGS > Aktuelt > Nyheter > Andreplass i matematikk-kategorien i Physical Sciences

Yngve Omenås Yngve Omenås
Ivar Karsten Lerstad Ivar Karsten Lerstad
Avdelingsleder Realfag
Andreas Holmström
Lektor med forskerkompetanse

Andreplass i matematikk-kategorien i Physical Sciences

Ane Espeseth og Torstein Vik fra forskerlinjen på Fagerlia har denne uken vært i Los Angeles for å representere Norge på Intel International Science and Engineering Fair, verdens største forskertalentkonkurranse med over 1700 deltakere. Parallelt med ulike sosiale og faglige aktiviteter ble alle de forskjellige bidragene vurdert av en fagjury, og på fredag ble det kåret vinnere i ulike klasser.

Resultatet ble andreplass i matematikk-kategorien i Physical Sciences i kjempehard konkurranse - VI GRATULERER!

Ca 100 land deltok i matematikk. En gutt fra USA, Pennsylvania vant første plass. 3. land på 2. plass, bl.a Ane Espeseth og Torstein Vik. Fantastisk!!!

Følg med på Twitter via #intelisef2017

Mai 2017 - Andreplass i matematikk-kategorien i Physical Sciences for Ane og Torstein 10

Sunnmørsposten mandag 22. mai:

"Prestasjon i verdensklasse: Unge forskere fikk sølv i VM. Ane Espeseth og Torstein Vik fra Fagerlia videregående skole får internasjonal oppmerksomhet etter kjempeprestasjon i Los Angeles."

Verdensmesterskap i forskning 3
verdensmesterskap i forskning 4
Verdensmesterskap i forskning 1
Mai 2017 - Andreplass i matematikk-kategorien i Physical Sciences for Ane og Torstein 7