Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Aktuelt > Nyheter

Praksisbesøk ved Giske Omsorgssenter

Torsdag 7. september besøkte helsefagelevene Giske omsorgssenter. De fikk ansvar for 3 avdelinger og fikk trene på ferdigheter og teori i praksis sammen med brukerne. Det ble en dag med realistiske situasjoner, utvikling og læring for våre fremtidige helsefagarbeidere. Giske omsorgssenter er unik i møte med elevene og skolen vår. Takk!

Les meir

Kontraktsinngåelse for byggeprosjekt ved Fagerlia vgs

Bildet viser distriktsleder i Veidekke Entreprenør, Stig Mork, og bygge- og vedlikeholdssjef i Møre og Romsdal fylkeskommune, Per Olaf Brækkan, som inngår avtale om nybygg ved Fagerlia vgs

Bygget skal utformes i samarbeid med brukerne som totalentreprise med samspillfase.

Skisseprosjektet skal leveres i slutten av oktober 2017, forprosjektet skal behandles av Fylkestinget i juni 2018 og overtakelse av bygget planlegges til slutten av 2019. Veidekke Entreprenør samarbeider med Kosbergs arkitektkontor om utforminga av bygget som skal huse realfagslaboratorier samt undervisningsrom til maritime og marine fag som skal flytte fra Ålesund videregående skoles lokaler på Volsdalsberga. I forarbeidet til byggeprosjektet inngår også en opsjon på sammenbygging med skolens eksisterende bygg med en glassgård som skal utgjøre kantine og vrimleområde.

Bygget vil bli oppført med massivtre som bærende elementer.

Les meir

Tyske utvekslingselever på Fagerlia vgs

I perioden fra 18. august til 10. september har Lilli Kroemer og Kim Lea Andresen fra Hegel-Gymnaset i Magdeburg besøkt vår videregående skole. De har bodd hos sine vertsfamilier på Eidsnes og i Vegsund. Vertselevene deres, Ingunn Solevåg og Marie Nilsen fra klasse 2KD1 fløy til Tyskland den 3. september, hvor de skal være gjesteelever ved Hegel-Gymnaset fram til 1. oktober.

Hvordan har oppholdet i Ålesund vært? – Skolen her er annerledes, dvs. at forholdet til lærerne er mer personlig og alle sier du til hverandre. Vi synes det er veldig bra at man her kan bruke computer overalt og et wifi-en virker godt. Fordi vi selv kommer fra et flatt landskapsområde, synes vi at naturen er imponerende og at småbyen Ålesund er meget vakker.  Vi har spist mye fisk her, og likt det! Forskjellene mellom Ålesund og Magdeburg er på noen områder større enn vi hadde forestilt oss, men ungdommen er lik overalt!

På bildet: Lili til venstre og Kim til høyre

Les meir

Valgdebatt og valgtorg

Fredag 1. september ble skoledebatten på Fagerlia vgs streamet av NRK Møre og Romsdal (https://www.nrk.no/mr/). Leder av debatten var Bibbi Kjølås. Følgende saker stod på dagsordenen: 

  • skule, utdanning og arbeidsmoglegheiter
  • framtida til den norske velferdsstaten
  • internasjonale utfordringar i dag og Noreg sitt ansvar
Les meir

Ungdomsveileder besøker Helsefagarbeiderne

I går fikk elevene på HA besøk av ungdomveileder Hilde Kirkholm fra Ålesund kommune. Temaet for besøket var psykisk helse. Psykisk helse kan beskrives som en opplevelse av å ha det bra, med muligheter til å virkeliggjøre sine talenter, mestre vanlige belastninger i livet, finne glede i arbeid og aktivitet samt delta og bidra i samfunnet. Målet er kunnskap og forståelse for egen og andre mennesker psykiske helse. Normalisering av ulike tema er sentralt og bruk av verktøy når ting blir for «kjipt» er også sentrale emner. Takk for noen fine timer sammen med oss. 
Hilsen fra Helsefagarbeiderlinja.

Les meir

Nå kan du bestille bokskap!

Prisen for å leie bokskap er kr 100,- pr skoleår, uavhengig av størrelsen på skapet.
En elev kan ikke leie flere skap. 

Gå inn på http://fagerlie.ticketco.no/fagerlia_videregaaende_skole_bokskap og registrer skapet du ønsker å bruke. Betaling gjennomføres samtidig med registrering. På grunn av at bestillingssystemet er basert på et system som vanligvis selger billetter til arrangement og forestillinger er skapene nå merket som setene i en kinosal (f. eks: Rad 1 er øverst, rad 3 er nederst når det er tre skap i høyden).

 

Les meir

Spørreundersøkelsen ang. skolestart - forskningsprosjekt

Som nevnt på orienteringsmøtet på torsdag er skolen med som kontrollskole i et forskningsprosjekt som omhandler skolestart. Det medfører at det skal gjennomføres tre spørreundersøkelser med elevene i Vg1 (unntatt 1STT) i løpet av skoleåret. Den første finner sted onsdag 30. august og varer en hel skoletime. Se vedlagt informasjon om spørreundersøkelsen!

NB! Hvis du har fylt 16 år avgjør du selv om du vil være med, men vis skrivet til dine foresatte slik at de også er informert om undersøkelsen. Hvis du ikke har fylt 16 år må dine foresatte gi samtykke til at du kan være med. Det gjør de ved å sende mail eller svarslipp til skolen, eller mail eller SMS til Astrid Hoås Morin (svarslipp og kontaktinfo finner du nederst i skrivet).

Les meir

Presentasjoner fra Orienteringsmøtet Vg1

Følg lenken til presentasjoner fra Orienteringsmøtet Vg1 den 24.08.17: http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Informasjon/Foresatte

Les meir

Grilling og skoledans i plana

Første skoleuke er en "bli-kjent-uke" der elevene har blitt kjent med kontaktlærer og medelever. De har hatt besøk på biblioteket, møtt rådgiverne, hatt besøk av helsesøster og psykososial rådgiver, fått utdelt PC og bøker og ikke minst gjort seg kjent på skoleområdet.  I dag var det felles lunsjpause for alle trinn med grilling av pølser og fremføring av skoledansen. I morgen blir det ordinær undervisning etter fredagstimeplan.

(Klikk på bildene for stor størrelse)

Les meir

Kunst, Design og Arkitektur med egen blogg

Elever og lærere på Kunst, Design og Arkitektur har opprettet en blogg hvor de vil vise hva de gjør gjennom tre år i programfagene visuelle kunstfag og design og arkitektur. Følg bloggen her.

Les meir