Fagerlia VGS > Aktuelt > Nyheter

Lunsj for Vg1-elever og øving til skoledansen

Fra kl. 11:15 - 12:15 blir det felles lunsj i skolens aula og deretter øving til skoledansen.

Kl.12.30 (fra 6. time) er elevene tilbake i klasserommet i hht timeplanen sin.

Plan for første skoleuke

Se vedlagt plan og bilder fra første skoledag. Klikk på bildene for stor størrelse.

Valg av programfag for 3AP1 og 3AP2

Trenger du informasjon om valg av programfag? Under fanen informasjon/fagvalg finner du hjelp. Følg lenken: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Informasjon/Fagvalg

Er du ny elev ved Fagerlia vgs?

Velkommen som ny elev! På skolens hjemmeside, finner du en fane som heter ELEVPORTAL. Denne henviser til viktig informasjon for deg som er elev ved videregående skole i Møre og Romsdal.

For nye elever på Vg2/3/4 finner du et elevskjema som er viktig å fylle ut og returnere til skolen så snart som mulig. Lenke til skjemaet: http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Informasjon/Ny-elev

For å gjøre de første dagene av skoleåret litt enklere for deg har vi laget en oversikt over viktige saker som gjelder for Fagerlia vgs under dokumenter på høyre side.

Ved skolestart vil alle nye elever få en elevmappe med informasjon som de trenger den første tiden som elev ved Fagerlia vgs. Disse dokumentene vil etterhvert ligge under informasjon - ny elev.

Oppmøtetider første skoledag etter sommerferien:

• kl. 08:30 - Vg3, Vg4 og påbyggingskurs
  • kl. 10:00 - Vg2
  • kl. 12:00 - Vg1 og tilrettelagt opplæring

NB! Nytt telefonnummer

Skolen har fått nytt telefonnummer: 71 28 15 00

Hvordan svare på tilbud om skoleplass

I løpet av uke 28 får elever melding fra inntakskontoret om skoleplass.

1. Du får melding om at inntaket er klart via SMS
  2. Logg inn på vigo.no med MinID for å finne ut hvilket tilbud du har fått.
  3. Svar på tilbud om plass og/eller ventelisteplass. NB! Det er viktig at du takker ja til plassen du har fått!
  4. Etter at du har takket ja går alle Vg1-elever inn på portalen skolestart.mrfylke.no og fyller ut bestillingsskjema for elev-PC eller PC-stipend, valg av fremmedspråk, og målform på læreverk, samt bestilling av skyssbevis etc.
  5. Nye elever på Vg2, Vg3 og Vg4 må fylle ut svarskjema som de finner på skolens hjemmeside under informasjon - ny elev

Mer informasjon om skolestart finner du her: www.vilbli.no

PC-ordninga skoleåret 2017-2018

Alle elevar i vidaregåande skole må ha eigen PC.

Førsteinntaket er no ferdig, og alle elevar vil få ein sms med ei lenke til bestilling av pc/pc-stipend.

Når du begynner på skolen kan du velje mellom to ordningar:

1. Kjøpe fylkeskommunal elev-PC
  2. Få PC-stipend frå fylkeskommunen

Les mer om ordninga på fylket sin side: https://mrfylke.no/Tenesteomraade/Utdanning/Elev/PC-ordninga

Tilleggsinformasjon:

• Både PC og Mac kan brukes, men iPad/nettbrett kan ikke brukes på prøver eller eksamen.
  • Elever på KDA bør ha en PC som er kraftigere enn fylkets skole-PC.
    • Større skjerm: Min. 15" skjerm
    • Større lagringsplass: ca. 512Gb
    • Større minne: Min. 8Gb RAM
    • Minimum I5-prosessor eller tilsvarende

Avslutningsseremoni for avgangselevene i Vg3 og Vg4

Onsdag 21.6.2017 kl. 18.00 arrangerte skolen avslutningsseremoni for skolens avgangselever i Parken Kulturhus.

Det ble en høytidelig avslutningsseremoni med taler, underholdningsinnslag og overrekkelser. Klikk på bildene for stor størrelse!

Klage på eksamen og standpunktkarakterer med frister

Hvordan gå frem ved klage på eksamen og standpunktkarakterer? Følg lenken til mer informasjon: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Eksamen/Klage-paa-eksamen-og-standpunktkarakterer

OBS! Viktig melding fra Samordna opptak

Alle som har søkt om studieplass, må så fort som mulig forsikre seg om at de har kryssa av for «Jeg får vitnemål i løpet av våren» under «Se hva du må laste opp» i søknaden.

Dere må også huske omprioriteringsfristen 1. juli, samt sjekke at elektronisk vitnemål er blitt  lastet opp før samme dato.

For mer informasjon gå til: Samordna opptak

Samordna opptak