Fagerlia VGS > Aktuelt > Nyheter

Aktivitetsdagen 8. mars blir utsatt

På forslag fra kroppsøvingslærerne ble det i ledermøte den 4. februar vedtatt at den planlagte aktivitetsdagen 8. mars skal utsettes og erstattes med et arrangement i nærområdet nærmere skoleslutt. Kroppsøvingslærerne tror at dette vil treffe flere elever og gi flere lærere muligheten til å delta. Dato for arrangementet vil bli publisert. Elevrådet er informert om vedtaket.

Nordisk mester i Undervannsrugby

Kroppsøvingslærer Siri Korsbrekke  ble Nordisk mester i Undervannsrugby 2016 i helga.  Vi gratulerer!

Ukas dikt fra Lyrikklaboratoriet - 3MD1 - FLASKEN

Utover havet sende du meg.

Beskjeden jeg bærer handler om deg.

Jeg kjenner meg tom.

Jeg trenger påfyll av deg,

kjærlighetens væske,

til deg og til meg.

Spansk fagdag

I morgen fredag 19. februar har vg1-elevene i spansk en fagdag utenom det vanlige.

I løpet av fire ulike workshops får elevene muligheten til å lære salsa av den profesjonelle instruktøren Franklin Vargas fra Venezuela, eksperimentere med nonverbal kommunikasjon under kyndig veiledning av våre egne dramalærere, lytte til og bli kjent med ulike musikksjangre fra hele den spansktalende verden, og dessuten utforske verker fra fire kjente spanskspråklige kunstere.

Noe for noen og enhver her, altså.

Franklin Vargas

Franklin Vargas fra Venezuela

Se artikkel fra Sunnmørsposten lørdag 20. februar:

Language Opens Doors

Through writing about "The Importance of Language Skills in a Global World" the following students have been awarded entry to Jugendfest in August:

Andreas Vidhammer, 1MU

Andreas har skrevet en tekst som vandrer lett og ledig gjennom tema, bruker gode, interessante og til tider morsomme eksempler på situasjoner og historiske personer og hendelser, samt noen enten personlige eller oppdiktede opplevelser som illustrerer fint ulike kulturer og forskjellene mellom kulturene.

Hannah Horsberg Standal, 1ST2

Hanna har skrevet en tekst med god oppbygging og elegant språk. Gode eksempler på både språk og kultur og deres felles avhengighet, og at det ikke alltid går an å oversette språk pga kultur, men også at språk ikke kan eksistere uten kultur. Og viser med eksempel hvor galt det kan gå når en er språklig upresis. Språklig elegant, varierte setningstyper, god bruk av tekstbindere.

Congratulations!

Spring awakening 2016 - bilder fra prosjektet

Fagerlia vgs - fylkets eneste videregående skole med både danselinje, teaterlinje og musikklinje smeller i vår til med en musikal som innehar både den spennende historien, den fengende musikken, den store kjærligheten og ungdommens råskap. Forestillingen retter et skarpt blikk på maktstrukturene som for enhver pris vil opprettholde kontroll over ungdommens utfordring  av grenser. Kom og opplev utøvere fra vår egen region, dagens ungdom, fremtiden!

Renhold på skolen vår

Renholderne opplever stadig rot på klasserommene som gjør det vanskelig å utføre daglig renhold.

Det har gjentatte ganger kommet anmodning om at klasserom og fellesrom må ryddes, mange klasserom ser stort sett veldig bra ut, men enkelte rom trenger bedre oppfølging.

Politisk møte tirsdag 9.2.16

Klikk på lenken for bilder og tekst fra politisk møte 9.2.2016.http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Aktuelt/LilleStortinget-2016/Politisk-moete-med-Europeisk-ungdom-tirsdag-9.2.16

I anledning LilleStortinget 2016, hadde statsminister Lisa Norlen og utenriksminister Rebekka Strandmann Hanssen, gleden av å invitere til politisk møte med Europeisk Ungdom tirsdag 9.2.2016 fra kl. 11.30 - 12.30 i skolens aulaen.  Alle skolens elever var hjertelig velkommen, men opplegget var særlig tilpasset elevene i vg1 og vg2 som har fellesfaget samfunnsfag og skal være med på LilleStortinget 2016.

Det danses i kroppsøvingstimene på Fagerlia vgs

Kroppsøvingslærerne på Fagerlia vgs har vært på kurs på Beitostølen, så nå danses det i kroppsøvingstimene og pulsen stiger til fengende musikk og lystige dansesteg. Her er det 2ST2, 3ST2, 2ST1 som er i aksjon.

Klikk på bildet for stor størrelse.

Samling mandag 1. februar 2016

Her kjem ein liten stemningsrapport frå turen i skauen med pølse på termos og kakao og ei lita (men god) gruppe av hybelfolk: