Fagerlia VGS > Aktuelt > Nyheter

Politisk debatt med statstrådbesøk tirsdag 15.3. kl. 11.45 – 13.10

I forberedelse til LilleStortinget 2016, inviterer vi til politisk debatt tirsdag 15. mars med tema: Kommunereformen og ungdommen.

Paneldeltakere:

• Kommunal og regionalminister Jan Tore Sanner (H)
  • Ordfører i Ålesund Eva Vinje Aurdal (AP)
  • Bystyrerepresentant Ålesund Hans Kjetil Knudsen (Ålesundslista/Tverrpolitisk)
  • Ordfører i Skodje Dag Olav Tenfjord (H)
  • Kommunestyrerepresentant i Giske Kåre Sæter (AP)

Ein liten rapport frå siste samling for Hybelfolket 8. mars

Tema: Studentmat for under 50-lappen

Meny: Blomkålsuppe, bruschetta , brennsnut og fiskegryte

Følg lenken og les mer om denne og andre samlinger: http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Tjenester/Hybelboer

Kunst Design og Arkitektur

presenterer utsmykningsoppgave for Ålesund nye fengsel. Se NRK Møre og Romsdal http://www.nrk.no/mr/.

Se gif-animasjon med bilder fra NRK nyheter. Bildene er publisert med tillatelse fra fengselet.

Ekskursjon til Oslo

I dag har 30 elever, fra fagene Økonomi og Ledelse, Markedsføring og Ledelse og Økonomistyring, vært på besøk hos BI Nydalen og NHO i Oslo. Nye spennende besøk venter i morgen!

Ekskursjon 1ST2 - Tallinn

Idag har 1ST2 besøkt Gustav Adolf Gymnasium i Tallinn, Estland og fått omvisning i gamlebyen. Imorgen drar vi til Västerås i Sverige der vi skal besøke Rudbeckianska Gymnasiet.

Teaterregissør Jon Tombre og forfatter Mette Karlsvik

Andreklasse drama jobbet torsdag og fredag med noen av de fremste kunstnerne i Norge; teaterregissør Jon Tombre og forfatter Mette Karlsvik. Med utgangspunkt i August Strindberg sitt Draumspel skal Karlsvik/Tombre/Fagerlia og elevene utvikle ny scenetekst. Unikt i Norge og et ønske om å la ungdom ha en reell påvirkningskraft i arbeidet med å utvikle ny scenekunst. Klikk på bildene for stor størrelse.

Endringer i opptakskrav til høyere studier innen realfag

Elever på Vg1 og Vg2 som må gjøre omvalg på grunn av endringene må ta kontakt med rådgiver innen 16. mars.

Søknadsfrist for omvalg er torsdag 18. mars.

Lenke til Samordna opptak: http://www.samordnaopptak.no/info/

DRONE - kultursekken 2. og 3. mars

Informasjon fra ansvarlig for Kultursekken, Linda Strand Kjerstad:

I regi av Kultursekken skal de fleste av skolens elever på vg2 og vg3 se filmen ”Drone”, og møte regissør Tonje Hessen Schei og dronepilot Brandon Bryant på Moa kino 2. og 3. mars.

Aktivitetsdagen 8. mars blir utsatt

På forslag fra kroppsøvingslærerne ble det i ledermøte den 4. februar vedtatt at den planlagte aktivitetsdagen 8. mars skal utsettes og erstattes med et arrangement i nærområdet nærmere skoleslutt. Kroppsøvingslærerne tror at dette vil treffe flere elever og gi flere lærere muligheten til å delta. Dato for arrangementet vil bli publisert. Elevrådet er informert om vedtaket.

Nordisk mester i Undervannsrugby

Kroppsøvingslærer Siri Korsbrekke  ble Nordisk mester i Undervannsrugby 2016 i helga.  Vi gratulerer!