Fagerlia VGS > Aktuelt > Nyheter

Tilbodskatalog for vidaregåande opplæring

Søknad på videregående opplæring må registreres på Vigo.no innen fristen:
1. februar for inntak med fortrinnsrett eller individuell vurdering, for formidling til læreplass for lærekandidatar
1. mars for inntak til vidaregåande skole og for formidling til læreplass for lærlingar

Studiespesialisering vg2 i Skottland

Møre og Romsdal fylkeskommune har samarbeid med tre skular i Skottland, som gjer at vi kan tilby studiespesialisering vg2 i utlandet. Tilbodet er tilpassa norske læreplanar for vg2 realfag eller språk/samfunnsfag/økonomi, og elevane bur med skotske vertsfamiliar i skuleåret. Haram vidaregåande skule administrerer tilbodet.

For å kome inn på dette tilbodet må eleven ha fullført og bestått vg1 studiespesialisering. Søkjarar frå heile landet kan søkje. Søknadsfrist 1. mars 2017.

Vedlagt er annonse som fortel om tilbodet (klikk på annonsen for stor størrelse).

Kontakt gjerne Haram vidaregåande skule for meir informasjon, eller gå inn på www.haram.vgs.no

Førsteklasse drama med premiere

Vi ønsker førsteklasse drama masse til lykke med premieren på forestillingen "Knørva (lykke) som spilles disse dager.

(klikk på bildene for stor størrelse)

Andreklasse drama med premiere

Andreklasse drama hadde tirsdag kveld premiere på forestillingen "Telle til null". Høyt aktivitetsnivå på avdeling kunstfag om dagen.

Utdanningsmesse i Fagerlihallen 30. og 31. januar

Elevene ved Fagerlia vgs skal besøke utdanningsmessa i Fagerlihallen etter vedlagt plan.

Markedsføring og ledelse 1 og 2 - fagdag

Over 50 elever fra Markedsføring og ledelse 1 og 2 fikk fredag 27. januar besøk av Anne Birte Hanken fra kaffebrenneriet Jacu. En entusiastisk gründer som bla. fortalte om Jacu sin historie, deres arbeid med merkevarebygging og markedet til Jacu. Elevene arbeidet deretter med oppgaver knyttet til kaffebrenneriet.

Elever og lærere var meget fornøyd med fagdagen.

Spel om draum

I spel om draum møter vi gudesonen som reiser ned til verda, for å prøve seg som menneske og for å undersøke kor vidt det er synd på menneska. I forestillinga brukes draumen sin usamanhengande og ulogiske form, og det byttes stadig mellom ei fiktiv draumeverd og at ungdomane i stykket sjølv reflekterer rundt det å vre eit menneske. Eit ungt menneske. Stykket er inspirert av teaterstykket Ett Drömspel av August Strindberg, men har fått eit anna innhald ved at delar av teksten ...har blitt inspirert av ungdomane som spelar i det.

Kultursekken - Hemmelig helt 23. og 24. januar

Se under bilder fra foredraget.

Svein Sæter tar for seg eventyreren Knut Haugland som både var med i Kon Tiki-ekspedisjonen og Tungtvannsaksjonen. Her speiler han Knut Haugland opp mot kjente historiske hendelser og tar for seg hvilke ressurser som kan finnes i et menneske.  Formen er foredrag med film.

Dato: 23. og 24. januar

Sted: Auditoriet

Samfunnsøkonomielever har i dag besøkt Sparebanken Møre

Takk til Sparebanken Møre og Inge Furre for et spennende og godt foredrag om sentrale emner i faget vårt. Viktige temaer som vi var inne på i dag var blant annet: Finanspolitikk, pengepolitikk, Brexit samt ny president i USA. Dette var en kjempefin avslutning på fagdagen vår!

Forfattar Sunniva Relling Berg

besøkte Fagerlia vgs fredag 20. januar i samband med fagdag i «Norsk». Tema for dagen var tekster, skriveglede og fantasi.  Her kan dere lese mer om forfatteren: http://sunnivaberg.no/