Fagerlia VGS > Aktuelt > Nyheter

Julemarked STT

i skolens aula onsdag 6. desember kl. 16:00 - 18:00. Elever ved tilrettelagt avdeling selger egenproduserte produkter gjennom Ungdomsbedriften Godt Laget.

Det blir salg av både søtt og salt i kiosken! Det kan betales både med kort og kontanter.

Flere bilder av våre produkter kan du se på vår facebookside: Godt laget avd. Fagerlia vgs

Klassekonsert 2MU

Torsdag 9. november kl. 19:00 i skolens aula. Dørene åpner kl. 18:30. Kr 100,- barn og studenter. Kr 150,- voksne

1ST2 på utveksling til Island

Den 30. okt. - 6. nov. reiste 1ST2 til Island på utveksling. Geysir, Gullfoss, Althingi (Stortinget) Thingvellir Nasjonalpark, Reykjavik, Kopavogur, Reykjanes Peninsula (bro mellom den Nord Amerikanske og den Eurasiske kontinental plate), Whale exhibition og Settlement exhibition er noen av opplevelsene vi fikk på denne turen.

Nye bekjentskap, nye venner og en større forståelse for kultur, samfunn og mennesker er noe av det vi sitter igjen med etter denne uken.

Vi er utrolig stolte over de 28 norske elevene som var flotte representanter både for Fagerlia vgs og for Norge!

Takk til Island og velkommen skal dere være når dere kommer på besøk til oss!

Lærere som var med var Lisa Fiskerstrand og Anna Simonsen

Tema hjerneslag - Helsefagarbeidere Vg2

Onsdag 8.11.17 hadde HA besøk av Nils Espen Lilleheim og kona Birgitt Thunem Lilleheim. De fortalte sin historie og sine erfaringer, sett fra ett pasient-og pårørende perspektiv, om når en ung familie rammes av hjerneslag.

Ingen hjerneslag er like og symptomer, utfall og konsekvenser kan varierer fra person til person. Det er derfor viktig at kommende helsepersonell har god kunnskap om hvordan en møter familier som rammes av hjerneslag. Hjerneslag kommer som regel av hjerneinfarkt eller en hjerneblødning.  Nils Espen ble rammet av hjerneinfarkt  9. juli 2015 kl. 22.30 - 47 år gammel.

12.000 mennesker rammes av hjerneslag i Norge hvert år, 36 nye tilfeller daglig, 70.000 har hatt hjerneslag i Norge. 2,6% som rammes er av hjerneslag er ungdom mellom 18-44 år.

Hjerneslag kan mellom annet forebygges med mosjon, sunn livsstil og gode kostvaner.

Symptomer på hjerneslag er at pasienten plutselig får vansker med å prate, smile eller løfte en arm. HVERT SEKUND TELLER ring 113!

PRATE - SMILE - LØFTE

Fra hybelfolkets samling 1. november

Mørket har senket seg - høsten er kommet. På kjøkkenet i bygg B møter vi 15 blide ungdommer og "hybelgeneral" Rune Sæter som lager et koselig måltid sammen. Følg lenken til bilder fra samlingen: http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Tjenester/Hybelboer/Samling-1.-november-2017

Skoleskyss i perioden for stengt tunnel mellom Godøya og Giske

I perioden f.o.m. 8. november 2017 og ut første halvår 2019 vil Godøy-tunellen bli stengd, med kolonnekøyring til faste tider gjennom døgnet.

All skoleskyss av elevar med bustad på Godøya skal foregå med hurtigbåt mellom Valkvæ og Skateflukaia.

Elevane som vil ha rett til skoleskyss mellom Skateflukaia og skolen må nytte vanlig rutebuss eller ekstrarute merka «Godøya». Ekstrabussar går frå Skateflukaia til Moa, om Borgundveien. Utover dette må reisande gå til rutebilstasjonen.

Det vert forbindelse med buss til alle avgangar og ankomster med hurtigbåt på Godøya.

Informasjon om rute finn de på www.frammr.no

Link til rutetider: http://bit.ly/2gmXSB6

Elevane i området har alt motteke skoleskysskort. Dette kan dei vise på hurtigbåten.

Amalie Sandvik 1ST1

Vi gratulerer Amalie Sandvik 1ST1 som tok sitt tiende NM-gull i Blindheimshallen på lørdag. (Sunnmørsposten mandag 6. nov. 2017)

Klikk på bildet for stor størrelse!

Forskernytt

Elevene i 1ST3, teknologi og forskningslære, har deltatt i forskningskampanjen "Sjekk kunstgressbanen".

Data som klassen samlet inn skal brukes til å finne ut hvor mye gummigranulat som forsvinner fra kunstgressbaner.

Forskerne vil bruke dataene fra ulike skoler i landet til å forstå omfanget av problemet​. Se resultater: https://www.miljolare.no/aktiviteter/kunstgress/resultater/

Fagdag i norsk

Frukost på dugnad, med musikk frå renessansen i bakgrunn, vart ein fin start på fagdag i norsk.

Etterpå viste elevane fram filmen dei hadde laga om norrøn tid, der dei hadde laga "Norge Rundt" med reportasjer og intervju med arkitektane for Nidarosdomen, gamle norrøne gudar og mange andre frå tidsepoken.

Kreativt og kjekt!

Dagen blir avslutta med no-tida og foredrag om hjelpearbeid i Syria.

Renessanse (på italiensk Rinascimento) betyr gjenfødelse og viser til en ny interesse i antikkens kultur, filosofi og kunst. Man så til antikken med beundring og ønsket samtidig å distansere seg fra den umiddelbare fortid. Dermed ble tiden mellom antikken og renessansen kalt middelalderen (mellomalderen).

Norønne guder

Norrønt var språket i Norge og landene i vest som ble befolket fra Norge i vikingtiden. Norrønt ble brukt i vikingtiden og middelalderen. Moderne norsk, islandsk og færøysk stammer fra norrønt. Overgangen fra urnordisk til norrønt skjedde i perioden 500 til 700.

Besøk av Elisabeth Hoff

I forbindelse med Internasjonal dag og OD har skolen i tillegg vært så heldig å få besøk av Elizabeth Hoff fredag 3.november.  Hun vil gi elever og ansatte et innblikk i sine erfaringer som mangeårig medarbeider og leder av WHO sitt arbeid i Syria.

Skolens aula kl. 11:45 - 13:10 fredag 3. november.

Fakta om Elisabeth Hoff

(Kilde: Dagbladet 18. februar 2017: https://www.dagbladet.no/nyheter/vi-visste-at-norske-kvinner-er-vikinger-men-elizabeth-er-modig-nei-hun-er-modigst/67009388)

• Sjef for WHO i Syria siden 2012.
  • Startet med 7 medarbeidere. I dag leder hun 168 ansatte.
  • 59 år, ugift, ingen barn.
  • Fra Ålesund. Utdannet sykepleier og jordmor.
  • Har master i både pedagogikk og samfunnsmedisin.
  • Lang merittliste som hjelpearbeider og leder.
  • Er den internasjonale hjelpearbeideren som har vært lengst i det krigsherjede Syria.